Bailemos – The BuzzDealers στο Piraeus Club Academy

Ένα μοναδικό πάντρεμα δύο συγκροτημάτων και αγνού new wave rock n roll με ska reggae έρχεται στις 29 Απριλίου στο stage του Piraeus Club Academy!

Οι Bailemos είναι ένα 8μελές μουσικό συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη. Η μουσική τους συνδυάζει στοιχεία από πολλά είδη, με κεντρικό πυρήνα τη reggae και τη ska. Επί σκηνής, φωνές και πνευστά συνδυάζονται με τρελούς ρυθμούς εκπέμποντας μια ενέργεια που διαχέεται και μετατρέπεται σε χορό. Ο στίχος τους κοινωνικός, σατιρικός αλλά και πολιτικός, αντιπολεμικός και αντιρατσιστικός. Έχουν βρεθεί στην ίδια σκηνή με πολλούς καλλιτέχνες και συγκροτήματα όπως οι Goran Bregovic, Sugar Hill Gang, Ημισκούμπρια, Ματούλα Ζαμάνη, Koza Mostra, Κακό Συναπάντημα, One Drop Forward, Nightstalker.

Oι The BuzzDealers δημιουργήθηκαν στην Αθήνα το 2015 για να παίξουν ένα κράμα αγνού blues ‘n’ roll και γκαραζοψυχεδέλειας. Πιστοί υπηρέτες της αναβλύζουσας μάντρας της γενέτειρας τους, οι The BuzzDealers παρουσιάζονται ωμοί, δυναμικοί, γεμάτοι fuzzαριστά riffs και κολλητικά grooves. Με περήφανες αναφορές σε μουσικές προηγούμενων δεκαετιών, η μπάντα σφυρηλατεί υπομονετικά τον ήχο της αναδεικνύοντας έτσι τον πολυσυλλεκτικό και ανήσυχο χαρακτήρα της. Tο συγκρότημα κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του ’20, το πρώτο του full length album με τίτλο, Blooming, σε παραγωγή Άλεξ Μπόλπαση και mastering στο Orange Country της California από τον Nick Townsend. Λίγους μήνες αργότερα, εν καιρώ πανδημίας, το Blooming κυκλοφόρησε στην παγκόσμια αγορά σε βινύλιο από την γερμανική Nasoni Records. Αυτήν την περίοδο το συγκρότημα ετοιμάζει καινούργιο υλικό και δρομολογεί την κυκλοφορία του επόμενου album τους.