Έκθεση Βιέννης Ferien 2023: «Φαβορί» η Ελλάδα στην Αυστρία

H Ελλάδα παραμένει το αδιαμφισβήτητο «φαβορί» μεταξύ των αυστριακών τουριστών για το καλοκαίρι 2023.

Αυτό προκύπτει τόσο από την αύξηση των κρατήσεων (+20% σε σχέση με πέρυσι) κατά το τετραήμερο 16-19/03/2023 της διεθνούς τουριστικής έκθεσης της Βιέννης Ferien 2023 όσο και από τις εκτιμήσεις μεγάλων τουριστικών πρακτόρων και τουριστικών γραφείων.

Ο ΕΟΤ συμμετείχε στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Βιέννης Ferien 2023 με ένα υπερσύγχρονο (με VR Lounge) όσο και καλαίσθητο ελληνικό περίπτερο που αποτέλεσε τον πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών.

Η αδιάκοπη ανοδική πορεία της Ελλάδας στην αυστριακή αγορά επιβεβαιώθηκε όχι μόνο από την αθρόα προσέλευση επισκεπτών στο ελληνικό περίπτερο αλλά και από την πορεία των κρατήσεων που πραγματοποιήθηκαν εντός του Εκθεσιακού Κέντρου, με την αύξηση σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή ημερομηνία να ανέρχεται σε + 20% αλλά και + 10% σε σχέση με το 2019. Ενθαρρυντικά και προς την ίδια κατεύθυνση κινούνται και στοιχεία που προέκυψαν από τις επαφές και συζητήσεις που είχε η Υπηρεσία ΕΟΤ Αυστρίας με τους σημαντικότερους διοργανωτές ταξιδίων και τις αεροπορικές εταιρείες της χώρας.

Σύμφωνα με την TUI «Η Ελλάδα παραμένει το αδιαμφισβήτητο φαβορί» για το καλοκαίρι του ’23, ακολουθούμενη από Ισπανία και Τουρκία. Όλοι οι ελληνικοί προορισμοί βρίσκονται σε ανοδική τροχιά με Κρήτη και Ρόδο να προηγούνται ακολουθούμενες από Κω, Κέρκυρα, Κάρπαθο (σημαντική αύξηση για το ’23) και Ζάκυνθο. Η Ήπειρος κατοχυρώνει σταδιακά και σταθερά το δικό της κοινό, στην αγορά (γεγονός που έγινε αισθητό και στην αγορά της Ουγγαρίας).