Η Barbie® γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας ενθαρρύνοντας τα κορίτσια να ακολουθήσουν τις STEM Επιστήμες

Η Barbie γιορτάζει σήμερα την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας τιμώντας γυναίκες πρότυπα από όλο τον κόσμο και δημιουργώντας μοναδικές κούκλες. Η Barbie αναγνωρίζει τη σημαντικότητα της προβολής θετικών γυναικείων προτύπων που εκπροσωπούν Επιστήμες STEM και τη θεωρεί απαραίτητη ώστε τα παιδιά να αναπτύξουν και να διατηρήσουν το
ενδιαφέρον τους για επαγγέλματα σε αυτόν τον κλάδο.
Οι γυναίκες αποτελούν λιγότερο από το ένα τρίτο του εργατικού δυναμικού των επαγγελμάτων STEM* και είναι αποδεδειγμένο ότι τα κορίτσια καθ’ όλη τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους απομακρύνονται συστηματικά από αυτά τα επαγγέλματα.** Για να δείξει στα κορίτσια πως μπορούν να γίνουν ό,τι ονειρεύονται, η Barbie συνεχίζει τη δέσμευσή της να αναγνωρίζει γυναίκες πρότυπα και να αναδεικνύει καριέρες που ιστορικά υποεκπροσωπούνται από αυτές.

Η σειρά Role Model της Barbie περιλαμβάνει γυναίκες που μπορούν να αποτελέσουν έμπνευση για την επόμενη γενιά γυναικών σε διάφορους τομείς των STEM Επιστημών. Αυτές οι γυναίκες λαμβάνουν την υψηλότερη αναγνώριση της Barbie, μια μοναδική κούκλα που φτιάχτηκε για να τιμήσει το ρόλο τους ως πρότυπα κοριτσιών ανά τον κόσμο.
* Σύμφωνα με το Γραφείο Απογραφής των Ηνωμένων Πολιτειών
** Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Πανεπιστημιακών Γυναικών