Η Coca-Cola στην Ελλάδα υλοποιεί δεντροφύτευση στη Βαρυμπόμπη με τη στήριξη του «The Hellenic Initiative – Ελληνική Πρωτοβουλία»

Σε εθελοντική δράση δενδροφύτευσης προχώρησε η Coca-Cola στην Ελλάδα (Coca-Cola Τρία Έψιλον & Coca-Cola Hellas) ενώνοντας τις δυνάμεις της με το «The Hellenic Initiative – Ελληνική Πρωτοβουλία», την Παρασκευή 24 Μαρτίου, στην περιοχή Βαρυμπόμπης- Τατοΐου. Στόχος ήταν η ανάπλαση και η αναγέννηση της περιοχής, η οποία είχε πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές τον Αύγουστο του 2021.

Μόλις έναν χρόνο πριν, η εταιρεία, ως Ανάδοχος Αποκατάστασης και Αναδάσωσης, με δωρεά  ύψους 1,8 εκατομμυρίων ευρώ παρέδωσε το μεγαλύτερης έκτασης έργο αποκατάστασης πυρόπληκτων περιοχών στον νομό Αττικής, 7.715 στρεμμάτων. Τα έργα παρέχουν, σήμερα, την αντιδιαβρωτική και αντιπλημμυρική θωράκιση που έχει ανάγκη η περιοχή και επιτρέπουν τη φυσική αναγέννηση του δάσους.

Πιστή στη δέσμευσή της να συμβάλλει έμπρακτα στη φροντίδα και την αναγέννηση του τόπου, η Coca-Cola στην Ελλάδα συνεχίζει να παρακολουθεί συστηματικά την περιοχή Βαρυμπόμπης- Τατοΐου. Σε αυτήν την κατεύθυνση, 150 εργαζόμενοι της εταιρείας και εθελοντές του «The Hellenic Initiative – Ελληνική Πρωτοβουλία» δικτύου, φύτευσαν 2.000 δένδρα, συμβάλλοντας ενεργά στο στόχο των ενός εκατομμυρίου δέντρα που έχει ορίσει το πρόγραμμα «Plant A Tree in Greece» της οργάνωσης. Κάθε δέντρο που φυτεύτηκε θα συνεχίσει να παρακολουθείται για 3 χρόνια με στόχο να μεγαλώσει και να «πρασινίσει» το τοπίο.