Η Emirates ανακύκλωσε περισσότερα από 500.000 κιλά πλαστικό και γυαλί το 2022

Η Emirates ανακύκλωσε περισσότερα από 500.000 κιλά πλαστικού και γυαλιού κατά τη διάρκεια του 2022, συλλέγοντας τα μπουκάλια στα αεροσκάφη, με στόχο την επαναχρησιμοποίησή τους. Σημειώνεται ότι τα 500.000 κιλά ισοδυναμούν με το βάρος ενός αεροσκάφους Α380 της Emirates.
Σε κάθε πτήση που προσγειώνεται στο Ντουμπάι, το πλήρωμα καμπίνας της Emirates διαχωρίζει τα γυάλινα και πλαστικά μπουκάλια, προτού μεταφερθούν σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στο Ντουμπάι, με το γυαλί να διαχωρίζεται ανά χρώμα και να κονιορτοποιείται. Στη συνέχεια, τα υαλοθραύσματα (ανακυκλωμένο γυαλί) αποστέλλονται σε εταιρείες που εξειδικεύονται στην επεξεργασία γυαλιού στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ώστε να δημιουργήσουν νέα μπουκάλια. Τα πλαστικά μπουκάλια καθαρίζονται, ρευστοποιούνται και αποστέλλονται στις αντίστοιχες εταιρείες για να για να δημιουργήσουν νέα προϊόντα. Ως αποτέλεσμα, η Emirates και η Emirates Flight Catering αποτρέπουν κάθε χρόνο χιλιάδες κιλά γυαλιού και πλαστικού από την κατάληξη τους σε χώρους υγειονομικής ταφής. Η πρωτοβουλία ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης γυαλιού και πλαστικού πραγματοποιείται σε συνέχεια της επιδίωξης του περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένου πληρώματος καμπίνας της Emirates το 2019, μέσα από τακτικά διαδικτυακά σεμινάρια και εκδηλώσεις, καθώς και μέσα από μια πλατφόρμα που διατίθενται για την ανταλλαγή σχολίων και για να μοιράζονται καινοτόμες ιδέες με κομβικά τμήματα. Η πρόταση έγινε αποδεκτή, απέσπασε θετικά σχόλια και εφαρμόστηκε εντός λίγων εβδομάδων.
Αξίζει να σημειωθεί πως η Emirates επενδύει σε μια σειρά από πρωτοβουλίες που επικεντρώνονται στην επαναχρησιμοποίηση πλαστικού ή τη χρήση βιώσιμων υλικών, όπου είναι εφικτό π.χ. παιχνίδια από βιώσιμα υλικά, κουβέρτες από ανακυκλωμένο πλαστικό.