Η Περιφέρεια Κρήτης και η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών ξεκίνησαν πιλοτικό πρόγραμμα γνωριμίας μουσικών οργάνων στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Ένα πιλοτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, γνωριμίας με τα μουσικά όργανα της Συμφωνικής Ορχήστρας, εγκαινίασε η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών την Δευτέρα 6 Μαρτίου στις Περιφερειακές Ενότητες Ηρακλείου και Χανίων. 

Στο πλαίσιο του προγράμματος μουσικοί της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών συστήνουν τα μουσικά όργανα της συμφωνικής ορχήστρας στους μαθητές, τόσο μέσα από την παρουσίαση της ιστορίας κάθε οργάνου όσο και με την χρήση του. Οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την όψη των οργάνων, το υλικό κατασκευής τους,  τον τρόπο που παράγεται ο ήχος τους, το ηχόχρωμα τους, τους τρόπου που συνηχούν με άλλα όργανα, τόσο της «οικογένειας» τους όσο και άλλων «οικογενειών».

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας που ολοκληρώνεται το πρόγραμμα, οι μουσικοί της Κρατικής ορχήστρας Αθηνών θα έχουν επισκεφτεί πάνω από 30 σχολεία, δίνοντας την δυνατότητα γνωριμίας, σε περίπου 4.000 μαθητές, τόσο με τα μουσικά όργανα που συνθέτουν μια συμφωνική ορχήστρα όσο και τον τρόπο που παράγεται ο ήχος τους. 

Οι κεντρικές εκδηλώσεις της δράσης θα πραγματοποιηθούν στα Χανιά την Πέμπτη 9 Μαρτίου στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» και ώρα 20:30. Η εκδήλωση στο Ηράκλειο θα γίνει την Παρασκευή 10 Μαρτίου στο Κινηματοθέατρο «Αστόρια» στις 20.30. Και οι δύο εκδηλώσεις θα διεξαχθούν με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. https://youtu.be/whKXG6Q6ELM