Κάθε κρασί αφηγείται μια ιστορία

«Κάθε κρασί μας αφηγείται μια ιστορία. Την ιστορία του terroir, του αμπελώνα, του κάθε παραγωγού. Γι’ αυτό και είναι τόσο μοναδικό όσο ο τόπος που το γέννησε και τόσο ξεχωριστό όσο ο άνθρωπος που το ονειρεύτηκε». Με αυτά τα λόγια, οι σύμβουλοι-οινολόγοι Πάνος και Σπύρος Ζουμπούλης, οι βασικοί συντελεστές της Zoumboulis & Associates, προλόγισαν την εκδήλωση που έγινε πρόσφατα στο T16, όπου μοιράστηκαν τις ιστορίες πίσω από κρασιά – και όχι μόνο- που «συνυπογράφουν» με οκτώ παραγωγούς.
Η Zoumboulis & Associates, με επικεφαλής τον Πάνο και τον Σπύρο Ζουμπούλη, δραστηριοποιείται στον χώρο του κρασιού εδώ και περίπου 40 χρόνια, παρέχοντας
-σε όλη τη διαδικασία από τη συγκομιδή του σταφυλιού μέχρι την εμφιάλωσή του κρασιού- οινολογικές και αμπελουργικές συμβουλευτικές υπηρεσίες σε οινοποιεία
από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Αυτή την εμπειρία, την τεχνογνωσία, καθώς
και τις σχέσεις φιλίας και εμπιστοσύνης που έχουν δημιουργήσει όλα αυτά τα χρόνια με οκτώ από τους παραγωγούς με τους οποίους έχουν συνεργαστεί, μοιράστηκαν σε μια ξεχωριστή εκδήλωση την Τετάρτη 1η Μαρτίου.

«Παρούσες» στην εκδήλωση και οκτώ ετικέτες από οκτώ διαφορετικά οινοποιεία, αποτέλεσμα όλες της στενής συνεργασίας των παραγωγών με την Zoumboulis & Associates, συνεργασίας που είχε σαν αποτέλεσμα το όραμα καθενός παραγωγού να γίνει πραγματικότητα:
– Κτήμα Λύτρα – Ευμενίδες Μαλαγουζιά 2022 – Πικέρμι, Αττική
– Bodegas Krontiras – Malbec Natural 2022 – Mendoza, Αργεντινή
– Foivos Papastratis – Παραλία 2022 – Ληλάντιο, Εύβοια
– Kontogiannis Family – Mangata Μαυρούδι 2021 – Κόρινθος, Κορινθία
– La Tour Melas – La Tour Melas 2019 – Αχινός, Φωκίδα
– Markou Vineyards – Phenómena Σαββατιανό Βαρέλι 2020 – Παιανία, Αττική
– Ousyra Winery – Φωκιανό 2022 – Σύρος, Κυκλάδες
– The Sky Spirits Company – Vamma Vermouth – Άλιμος, Αττική