Ταξίδι για πέντε με υγιή χαμόγελα

_autotone

Υπό την αιγίδα και την χρηματοδότηση της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας δημιουργήθηκε η ταινία μεγάλου μήκους “Ταξίδι για πέντε με υγιή χαμόγελα” με σκοπό την προβολή της σε όλη την χώρα για την αγωγή και πρόληψη της στοματικής υγείας.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Η πλοκή της αφορά μια κοπέλα, την Σαπφώ που ετοιμάζεται να φύγει για ταξίδι μαζί με τους φίλους της, Ασκληπιό και Λυσιστράτη όταν ξεσπάει η Πανδημία του COVID-19 και την αναγκάζει να μείνει σπίτι της. Όλα κυλούν κανονικά μέχρι που ο Ερμής, γείτονας της Σαπφούς, την παρασέρνει να τρώει γλυκά όλη μέρα με αποτέλεσμα η κοπέλα να αποκτήσει πονόδοντο και να αναγκαστεί να πάει στον Ιπποκράτη, τον οικογενειακό της οδοντίατρο για να λύσει το πρόβλημα υγείας της. Αλλά η Σαπφώ πάντα φοβόταν τον οδοντίατρο. Θα μπορέσει ο Ασκληπιός να την πείσει να πάει στον οδοντίατρο ενώ η Λυσιστράτη προσπαθεί για το αντίθετο;

ΣΤΟΧΟΣ

Η ταινία “Ταξίδι για πέντε με υγιή χαμόγελα” συμβάλει στην επίτευξη του μόνιμου στόχου της Ε.Ο.Ο που δεν είναι άλλος από την διαρκή και βαθιά υποχρέωση για προσπάθεια ευαισθητοποίησης των ανθρώπων σε ό,τι αφορά την πρόληψη της στοματικής υγείας, καθώς η στοματική υγεία και το υγιές στόμα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της γενικής υγείας αλλά και της ευεξίας του ανθρώπου και της ποιότητας ζωής του. Ο παραπάνω στόχος παρουσιάζεται μέσα από μια ιστορία μυθοπλασίας που όμως χάρη στο έξυπνο σενάριο και τους προσιτούς χαρακτήρες γίνεται κατανοητός σε όλο τον κόσμο.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Η σκηνοθεσία είναι του Χρήστου Αρφάνη που έχει γράψει το σενάριο με την Μαρία Αγραπίδου.

Στην ταινία συμμετέχουν οι ηθοποιοί Κωνσταντίνα Σιλεβρή, Βασίλης Ξυδάκης, Εύη Ασλάνογλου, Στέφανος Σκαρμίτζος και ο Σταύρος Νικολαΐδης στο ρόλο του Οδοντίατρου. Φιλική συμμετοχή ο Γιάννης Καλλιάνος – μετεωρολόγος και η Μαρία Αγραπίδου στο ρόλο της δημοσιογράφου.

Η καταγραφή έγινε από το APC Studio.

info

Η ταινία πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα και επιχορήγηση της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας. Ήταν πολύτιμη η στήριξη του προέδρου της Ε.Ο.Ο. Αθανάσιου Δεβλιώτη και των μελών του Δ.Σ.