Τι γλυκό μπορώ να φάω ενώ κάνω διατροφή;

Υπάρχει τρόπος να ικανοποιήσεις την όρεξή σου για γλυκό ακόμη και αν βρίσκεσαι σε δίαιτα, με τη σωστή επιλογή.

Το γλυκό είναι ένα κεφάλαιο που σε απασχολεί ενώ είσαι σε πρόγραμμα διατροφής ή δίαιτας, καθώς τα γλυκά έχουν συνήθως πολλές θερμίδες, πολλή ζάχαρη και πολλά λιπαρά με αποτέλεσμα να επιβαρύνουν την προσπάθειά σου. Πολλοί είναι οι άνθρωποι που λαχταρούν ένα γλυκό κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Είναι σημαντικό να πούμε ότι αυτή η ανάγκη μπορεί να οφείλεται σε ψυχολογικούς παράγοντες κατά κύριο λόγο και όχι σωματικούς, όπως έντονο στρες, κόπωση, έλλειψη ύπνου ή πολύ αυστηρές δίαιτες.

Έχουμε για σένα κάποιες προτάσεις με χαμηλές θερμίδες όμως πλούσια γεύση που θα σου καλύψουν την ανάγκη σου για γλυκό:

Ζελέ φρούτων – Προσφέρει τη δροσιά που χρειάζεσαι το καλοκαίρι αλλά και λόγω της γλυκιάς του γεύσης καλύπτει την ανάγκη σου για γλυκό. Πλέον υπάρχουν στην αγορά ζελέ χωρίς ζάχαρη που αποδίδουν μόνο 9 θερμίδες και μπορείς να τα καταναλώσεις άφοβα.


Ένας χουρμάς βουτηγμένος σε μία κουταλιά του γλυκού από βούτυρο αμυγδάλου – 50 θερμίδες. Γεµάτος φυτικές ίνες και πρωτεΐνες, µε αποτέλεσµα να πυροδοτεί τον κορεσµό. Είναι καλή πηγή ασβεστίου, έχει βιταµίνη Ε, κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο και φώσφορο.
Παγωτό με μπισκότα: Βάλε ανάμεσα σε 2 μπισκότα χωρίς ζάχαρη, τύπου digestive, μια μπάλα παγωτό με στέβια.180(kcal) θερμίδες. Είναι απολαυστικό και δεν έχει καθόλου ζάχαρη.

Kρέπα με βρώμη και μέλι: Σε αντικολλητικό τηγανάκι ψήνουμε 1 ασπράδι χτυπημένο με 1 κουτ. της σούπας βρώμη και σερβίρουμε με 1 κουτ. του γλυκού μέλι.

Γλυκό του κουταλιού: Τα γλυκά αυτά δεν έχουν καθόλου λιπαρά. Αυτό εξηγεί και τη χαμηλότερη θερμιδική τους αξία συγκριτικά με τα υπόλοιπα. Συγκεκριμένα, μία μερίδα γλυκό του κουταλιού έχει 100-180kcal (ανάλογα με το είδος του φρούτου) έναντι των 600 θερμίδων που έχουν τα γλυκά ταψιού, οι πάστες κτλ. Μπορείς να προσθέσεις μια κουταλιά σε ένα μπολάκι με κρύο γιαούρτι 2% και να μην νιώθεις τύψεις. Αν είναι το γλυκό σπιτικό με χαμηλότερη ποσότητα σε ζάχαρη ακόμη καλύτερα.

Επιλέξτε 30 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας με 70% κακάο που περιέχει αντιοξειδωτικά και λιγότερη ζάχαρη

Tips

  • Μην αντικαταστήσεις κάποιο γεύμα για να φας γλυκό.
  • Πιες πολύ νερό μέσα στη μέρα σου.
  • Φτιάξε το γλυκό σου σπίτι αντί να το πάρεις από έξω.
  • Επίλεξε παγωτό ή γλυκό με γλυκαντικά και Light.
  • Μην το φας αργά το βράδυ, αλλά όσο νωρίτερα γίνεται μέσα στη
    μέρα.
  • Μην περιμένεις να χορτάσεις με το γλυκό αλλά μόνο να γευτείς τη
    γλυκιά γεύση.
  • Κατανάλωσε γλυκό μόνο μια φορά την εβδομάδα.
  • Μην έχεις τύψεις.
  • Διάλεξε αυτό που σου αρέσει.
  • Συνέχισε κανονικά το πρόγραμμά σου.