Γνωρίζοντας την Ασημίνα, την πρώτη εικονική παρουσιάστρια

Το Chat Gpt δεν σταματά ποτέ να μας εκπλήσσει. Ήρθε λοιπόν η ώρα να γνωρίσουμε την πρώτη εικονική παρουσιάστρια!

Ένας ενημερωτικός ιστότοπος του Κουβέιτ αποφάσισε να… εντάξει στο δυναμικό του τη «Φέντχα» –«Ασημίνα» -σε ελεύθερη μετάφραση- και μάλιστα να έχει μια απαιτητική αρμοδιότητα, καθώς θα ενημερώνει το κοινό για την επικαιρότητα.

Ο ιστότοπος συνδέεται με την Kuwait Times, την πρώτη αγγλόφωνη εφημερίδα του Κόλπου, που κυκλοφορεί από το 1961. Ο Αμπντάλα Μποφτάιν, αναπληρωτής αρχισυντάκτης, δήλωσε ότι στόχος είναι να δοκιμαστούν οι δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης και να προταθεί «νέο και καινοτόμο περιεχόμενο» στους αναγνώστες. Μάλιστα στο μέλλον η παρουσιάστρια μπορεί να αποκτήσει «κουβεϊτιανή» προφορά.

Φορώντας λευκό μπλουζάκι και μαύρο σακάκι, η «Φέντχα» –«Ασημίνα» εμφανίστηκε το Σάββατο στον λογαριασμό του Kuwait News στο Twitter, στο πλαίσιο ενός δοκιμαστικού προγράμματος.

«Είμαι η Φέντχα, η πρώτη παρουσιάστρια στο Κουβέιτ που εργάζεται με τεχνητή νοημοσύνη στο Kuwait News. Ποιο είδος ειδήσεων προτιμάτε; Ας ακούσουμε τις απόψεις σας», λέει μια γυναικεία φωνή, μιλώντας στα κλασικά αραβικά. Να σημειωθεί ότι ο λογαριασμός της Kuwait News στο Twitter ακολουθείται από 1,2 εκατ. συνδρομητές.

Ποια ήταν η έμπνευση για το όνομά της

Το όνομα Φέντχα είναι ένα πολύ δημοφιλές όνομα στο Κουβέιτ. Παραπέμπει στο ασήμι. Της έδωσαν αυτό το όνομα επειδή οι άνθρωποι συνήθως όταν σκέφτονται τα ρομπότ συνειρμικά ο νους τους πηγαίνει στο μέταλλο και στο ασημένιο χρώμα.

Οι αντιδράσεις

Το βίντεο των 13 δευτερολέπτων με το οποίο παρουσιάστηκε στο κοινό η Φέντχα προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, κυρίως από δημοσιογράφους. Ίσως στο μέλλον η Φέντχα και οι συνάδελφοί της αντικαταστήσουν πολλούς ανθρώπους – δημοσιογράφους!