Και η νηστεία θέλει τη ΜΑΚΒΕΛ της!

Διανύουμε περίοδο νηστείας αλλά ποιος είπε ότι τα γεύματά μας πρέπει να στερούνται γεύσης; Σας προτείνουμε πεντανόστιμες νηστίσιμες συνταγές με ζυμαρικά ΜΑΚΒΕΛ!

Μαγειρεύουμε μαθαίνοντας!

Η λέξη νηστεία προέρχεται από το στερητικό νη- και το ρήμα εσθίω, και σημαίνει στην κυριολεξία την αποχή από κάθε τροφή. Αντίστοιχα, “νήστις” είναι αυτός που δεν τρώει. Ωστόσο, αργότερα ο όρος νηστεία άλλαξε σημασία κι έτσι έφτασε σήμερα να σημαίνει αποχή από συγκεκριμένα μόνο τρόφιμα, γι’ αυτό και χωρίζουμε τα τρόφιμα σε αρτύσιμα και νηστίσιμα.

Η Μεσόγειος στο πιάτο μας!

Επιλέξαμε ΜΑΚΒΕΛ Σπαγγέτι No6/ 5 ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ

έτοιμα σε 7 – 9 λεπτά

Θα χρειαστούμε:

500 γρ. ΜΑΚΒΕΛ Σπαγγέτι No6/ 5 ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ
300 γρ. ντοματίνια κομμένα
1 κ.σ. κάπαρη
2 κ.σ. πάστα ελιάς
2 σκελίδες σκόρδο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
1 φλ. νηστίσιμο τυρί τριμμένο(προαιρετικά)

Πώς γίνεται:

Ξεκινάμε σοτάροντας το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μετά ρίχνουμε την κάπαρη και τις λιαστές ντομάτες και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και αφήνουμε να βράσουν.

Αφού βράσουμε τα ζυμαρικά, τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα.

Προσθέτουμε τριμμένο τυρί και σερβίρουμε ζεστά και… λαχταριστά!

Tip

Αν σας αρέσουν οι αντζούγιες μπορείτε να τις προσθέσετε στη σάλτσα σας. Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε κομματάκια ελιάς.

Για ακόμα πιο πλούσια γεύση και χρώμα!

Μπορείτε να επιλέξετε Πένες Veggie της ΜΑΚΒΕΛ. Οι νέες πένες veggie από σιμιγδάλι σκληρού σίτου με ντομάτα και σπανάκι δίνουν χρώμα και γεύση στο πιάτο σας.

Vegan μπολονέζ!

Επιλέξαμε ΜΑΚΒΕΛ Σπαγγετίνη No10/ 5 ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ

έτοιμα σε 5 – 7 λεπτά

Θα χρειαστούμε:

500 γρ. ΜΑΚΒΕΛ Σπαγγετίνη No10/ 5 ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
2 μπαχάρια
1 ξυλάκι κανέλας
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 ½ φλ. σάλτσα ντομάτας
1 ½ φλ. βρασμένη φακή
½ φλιτζάνι νερό
1 κ.γ. ρίγανη
αλατοπίπερο

Πώς γίνεται:

Βράζουμε τη φακή για 20 περίπου λεπτά. Σε αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε μαζί το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε την κανέλα, τα μπαχάρια και τον πελτέ και στη συνέχεια τη σάλτσα ντομάτας. Μόλις η σάλτσα πάρει μία βράση προσθέτουμε τη φακή μαζί με το νερό, τη ρίγανη και αλατοπίπερο και αφήνουμε να μαγειρευτεί.
Βράζουμε τα ζυμαρικά και μόλις είναι έτοιμα σερβίρουμε. Αν θέλουμε ρίχνουμε vegan τριμμένο τυρί.

Tip

Προσθέστε στη σάλτσα 1 κουταλάκι μέλι!

Εναλλακτικά και βιολογικά!

 

Μπορείτε να επιλέξετε επίσης Σπαγγέτι Νο6 ΒΙΟ. Αν είστε λάτρεις της αγνής πρώτης ύλης τα σπαγγέτι Νο6 bio θα γίνουν η αγαπημένη σας επιλογή ζυμαρικών από πιστοποιημένο βιολογικό σιτάρι.

Κριθαρότο με μανιτάρια

Επιλέξαμε ΜΑΚΒΕΛ Κριθαράκι/ 5 ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ

έτοιμο σε 10 – 12 λεπτά

Θα χρειαστούμε:

500 γρ. ΜΑΚΒΕΛ Κριθαράκι/ 5 ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ
100 γρ. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
600 γρ. ανάμεικτα μανιτάρια σε λεπτές φέτες
150 ml λευκό κρασί

Πώς γίνεται:

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια μέχρι να εξατμιστούν τα πιο πολλά υγρά από τα μανιτάρια. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κρασί και ανακατεύουμε καλά μέχρι το αλκοόλ να εξατμιστεί.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε νερό, ζωμό λαχανικών και αλατοπίπερο.
Βάζουμε το κριθαράκι σε ένα πιρέξ και περιχύνουμε με το περιεχόμενο του μπολ. Τοποθετούμε το πιρέξ σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 40 περίπου λεπτά. Έτοιμο!

Tip

Μπορείτε να γαρνίρετε με μαϊντανό και για πιο έντονη γεύση να προσθέσετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή μίγμα πιπεριών.