Η ΦΙΞ Ελλάς προχώρησε στην ανάπλαση της πλατείας «Σοφία Βέμπο» στους Αμπελοκήπους

Κώστας Μπακογιάννης, Δήμαρχος Αθηναίων & Μαρία Ηρωίδη, Marketing Director της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας

Η πλατεία «Σοφία Βέμπο» στους Αμπελοκήπους, απέκτησε καινούριο πρόσωπο, σε συνέχεια της ολοκλήρωσης των εργασιών ριζικής ανανέωσης, που υλοποίησε με την υποστήριξη της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας και της FIX Hellas ο Δήμος Αθηναίων, στο πλαίσιο του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου». Πλέον, η πλατεία αποτελεί έναν βιώσιμο αστικό χώρο, με σημαντικό οικολογικό αποτύπωμα, τόσο για τη γειτονιά της Πανόρμου όσο και για την ευρύτερη περιοχή, προσφέροντας στους κατοίκους και επισκέπτες της, μία «ανάσα πρασίνου» και ένα νέο σημείο αναφοράς στην καθημερινότητά τους.

H ΦΙΞ Ελλάς, στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιεί για πιο πράσινες γειτονιές, φέτος εστίασε τους Αμπελοκήπους, επιλέγοντας να υποστηρίξει την ανάπλαση της πλατείας «Σοφία Βέμπο» και να δημιουργήσει έτσι, έναν ποικιλόμορφο, δυναμικό και χρηστικό κοινόχρηστο χώρο, που διέπεται από τις αρχές της αειφορίας.

Η ανάπλαση της πλατείας εστίασε στον εμπλουτισμό και την ανάταξη του φυτικού της κεφαλαίου, με σεβασμό στην υπάρχουσα βλάστηση, με αποτέλεσμα ένα νέο πάρκο σε μια από τις πιο ζωντανές γειτονιές της Αθήνας. Έτσι, η πλατεία απέκτησε περισσότερο φυσικό «χρώμα», καθώς φυτεύτηκαν περισσότερα από 1.120 νέα φυτά, τα οποία θα βοηθήσουν και στον εμπλουτισμό της αστικής πανίδας, προσελκύοντας πουλιά και έντομα, όπως πεταλούδες. Σε όλο το πάρκο, τοποθετήθηκαν βοτανικές πινακίδες, που διευκολύνουν τους επισκέπτες να μάθουν για τα φυτά και να ανακαλύψουν την οικολογική σημασία τους, ενώ τοποθετήθηκαν ποτίστρες σκύλων, ταΐστρες και φωλιές πτηνών, καθιστώντας το πάρκο ασφαλές καταφύγιο για την αστική πανίδα.

Ακόμη, συντηρήθηκαν τα υφιστάμενα, αλλά και κατασκευάστηκαν νέα παγκάκια για τους επισκέπτες, ανανεώθηκαν όλες οι διαδρομές κίνησης στον χώρο και πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες εργασίες που αφορούσαν στη διαχείριση νερού.