Η γυναίκα που λαχταρούσε να αγαπήσει – Aμείλικτη συγχώρεση

Το δεύτερο βιβλίο της τριλογίας Η γυναίκα που λαχταρούσε να αγαπήσει της Εκατερίνα Γκραφ έχει τίτλο Αμείλικτη συγχώρεση και αφηγείται τις περαιτέρω περιπέτειες της πρωταγωνίστριας Ελισαβέτας Τροπίνινα.

Μετά τον θάνατο του τυραννικού Δημήτρη Ζάγκου, η μοίρα τής κάνει ένα δώρο, τον Έντμουντ φον Νάρβιτζ, έναν άνθρωπο που τη σέβεται και την εκτιμά, τη βοηθά και την προστατεύει, την αγαπά χωρίς ανταλλάγματα. Ωστόσο, η Λίζα δεν εγκαταλείπει την πρόθεσή της να εκδικηθεί τους δυο άνδρες που την εκμεταλλεύτηκαν, την πρόσβαλαν με τη συμπεριφορά τους και την καταρράκωσαν με την αδιαφορία τους – τον Τζωρτζ Αλιάγα, τον οποίο αγάπησε με πάθος και αφοσίωση, και τον Άνταμ Ερατεινό, που μαζί του δέθηκε με τα δεσμά του γάμου.

Στο μεταξύ, η μητέρα της πεθαίνει και η Λίζα πηγαίνει στο Κίεβο για την κηδεία της. Εκεί, μέσα σε λίγους μήνες, θα βιώσει συγκλονιστικές εμπειρίες. Θα συμμετάσχει στην Πορτοκαλί Επανάσταση του 2004, θα πέσει θύμα απαγωγής, θα γίνει αυτόπτης μάρτυρας σε φόνο και θα ανακαλύψει πως περιμένει το παιδί του Τζωρτζ… Από τις εκδόσεις ΚΑΚΤΟS.