Ίσες Ευκαιρίες Πρόσβασης στην Αγορά Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Άλλη μία πρωτοβουλία της Microsoft εστιασμένη σε δεξιότητες για εύρεση εργασίας ολοκληρώθηκε. Στόχος του σεμιναρίου Future Leaders Skilling, η εκμάθηση και ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων και η άμεση επαφή με την αγορά εργασίας στην προσπάθεια ενίσχυσης του επαγγελματικού προφίλ των συμμετεχόντων.
Η υποστήριξη του προγράμματος έρχεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Microsoft GRforGrowth και της ευρύτερης δέσμευσης της εταιρείας για εκπαίδευση 100.000 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων και φοιτητών, δίνοντάς τους πρόσβαση σε πληροφορία, δεξιότητες και ανθρώπους της αγοράς, ενώ βρίσκονται σε ένα μέρος απομακρυσμένο από τα κέντρα των ευκαιριών που υπάρχουν στις μεγαλύτερες πόλεις.
Αυτό το αίσθημα συμπερίληψης επιβεβαιώνει και η Μαρία Μποτζόρη, νέα εργαζόμενη που έλαβε μέρος στην εκπαίδευση, τονίζοντας: Η συμμετοχή μου στο πρόγραμμα της Άγονης Γραμμής Γόνιμης και της Microsoft μου έδωσε την πρόσβαση που ένιωθα πως μου λείπει. Μπορώ πλέον να έχω ανάλογες ευκαιρίες με όλους τους ανθρώπους της ηλικίας μου που έχουν την ευκαιρία να ζουν στα κέντρα της αγοράς.
Το πρόγραμμα δημιουργήθηκε για το Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου και
υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Άγονη Γραμμή Γόνιμη και την CodeHub. Πραγματοποιήθηκε στη Μυτιλήνη και εξοικείωσε τελειόφοιτους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος Περιβάλλοντος με τα ψηφιακά εργαλεία και τις εφαρμογές της Microsoft που εστιάζουν στη διαχείριση έργων (project management), δεδομένων (data management) και στην επιχειρηματική ευφυΐα (business intelligence).