Φτιάχνουμε κοτόπουλο με λαχανικά Stir-Fry!

Με αυτή την εύκολη συνταγή φτιάχνουμε γρήγορα το δικό μας κινέζικο φαγητό στο σπίτι. Και το καλύτερο: μπορούμε να προσθέσουμε όποια λαχανικά έχουμε στο ψυγείο μας. Πάμε να φτιάξουμε εύκολο κοτόπουλο με λαχανικά Stir-Fry!

Θα χρειαστούμε:
500γρ. στήθος κοτόπουλου σε μπουκίτσες
500γρ. μπρόκολο σε μπουκίτσες
250γρ. μανιτάρια λευκά, κομμένα σε φέτες
λάδι για το σοτάρισμα
1 κ.σ. ​​τζίντζερ
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου χωρίς αλάτι
1 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.γ. σπορέλαιο
1/3 φλιτζανιού σάλτσα σόγιας
1/4 φλιτζανιού κορν φλάουρ
Αλατοπίπερο

Πώς γίνεται:
Σε μεγάλο, αντικολλητικό, βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι. Μόλις ζεσταθεί το λάδι, προσθέτουμε το κοτόπουλο, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει. 

Βγάζουμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη.

Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι και ρίχνουμε τα μανιτάρια. Όταν τα μανιτάρια αρχίσουν να μαλακώνουν, βάζουμε και τις μπουκίτσες μπρόκολου και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει το μπρόκολο. 

Βγάζουμε τα μανιτάρια και το μπρόκολο από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη.

Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι στο τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο και το τζίντζερ μέχρι να μυρίσουν. Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου, τη ζάχαρη, το σπορέλαιο, τη σάλτσα σόγιας, το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Επιστρέφουμε το κοτόπουλο και τα λαχανικά στο τηγάνι με τη σάλτσα και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ζεσταθούν.

Σερβίρουμε με ζεστό ρύζι ή noodles.

TIP
Για έξτρα νοστιμιά γαρνίρουμε με σουσάμι.