Μειώνεται ο κίνδυνος άνοιας όταν σερφάρουμε τακτικά στο Διαδίκτυο!

Έχουμε ακούσει πολλές φορές για τις επιπτώσεις του συνεχούς σερφαρίσματος στο Διαδίκτυο, αλλά μια νέα έρευνα μας δείχνει ότι η περιήγηση στο Διαδίκτυο θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο άνοιας σε μεγαλύτερους ενήλικες!

Ειδικότερα, σύμφωνα με την επιστημονική μελέτη, τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που χρησιμοποιούν τακτικά το Διαδίκτυο έχουν σχεδόν τις μισές πιθανότητες να αναπτύξουν άνοια συγκριτικά με όσους δεν το χρησιμοποιούν.
Για 7,9 χρόνια κατά μέσο όρο – και έως και 17,1 χρόνια – οι συγγραφείς της μελέτης παρακολούθησαν τη γνωστική υγεία 18.154 ενηλίκων που δεν είχαν άνοια. Τα άτομα που συμμετείχαν στη μελέτη ήταν ηλικίας 50 έως 64,9 ετών στην αρχή της μελέτης.

Οι τακτικοί χρήστες του Διαδικτύου είχαν 43% μειωμένο κίνδυνο να αναπτύξουν άνοια σε σύγκριση με τους μη τακτικούς χρήστες. Μέχρι το τέλος της μελέτης, το 4,68% των ατόμων είχε διαγνωστεί με άνοια. Σύμφωνα με τη μελέτη οι ευεργετικές επιδράσεις της χρήσης του Διαδικτύου εξαρτώνται από τον βαθμό στον οποίο οι άνθρωποι ήταν online. Όσοι δεν έμπαιναν ποτέ στο Διαδίκτυο ή ήταν online για παραπάνω από δύο ώρες, διέτρεχαν υψηλότερο κίνδυνο άνοιας.