Μέλι, ο κίτρινος χρυσός!

 

20 Μαΐου – Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας, η μέρα που είναι αφιερωμένη στους μικρούς μας φίλους, τις μέλισσες.

Η μέλισσα είναι ένα από τα πιο αξιοθαύμαστα έντομα στον πλανήτη Γη, καθώς έχει καταφέρει να επιβιώσει για περισσότερο από 100 εκατομμύρια χρόνια και να παράγει το πολύτιμο μέλι και άλλα σημαντικά για τον άνθρωπο προϊόντα. Η γενναιόδωρη φίλη μας, μας προσφέρει απλόχερα τον πιο πολύτιμο θησαυρό της.
Σαν ανθρωπότητα οφείλουμε να προστατεύσουμε τη μέλισσα ώστε και αυτή με τη σειρά της να προστατέψει εμάς, διότι όπως έχει πει και ο σπουδαίος Αλβέρτος Αϊνστάιν «αν οι μέλισσες
εξαφανιστούν, το ανθρωπινό είδος θα εξαφανιστεί σε τέσσερα χρόνια». Η ευαισθητοποίηση όλων μας και η βοήθεια που θα προσφέρουμε σε κάθε μικρή μέλισσα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να συνεχίζει το πολύτιμο έργο της.
Υπάρχουν πολυάριθμες μελέτες που αποδεικνύουν τις ιδιότητες και τα ευεργετικά οφέλη που έχει το μέλι για την υγεία του ανθρώπου. Ο κίτρινος χρυσός όπως πολλοί το αποκαλούν.

Υπάρχουν πολλές ποικιλίες μελιού. Κάποιες από αυτές είναι:

-Μέλι Πεύκου

-Μέλι από Άνθη και Κωνοφόρα

-Μέλι καστανιάς

-Μέλι πορτοκαλιάς

-Μέλι Θυμαρίσιο

Η “REGINA” ΚΟΥΡΑΝΤΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 65 χρόνια στηρίζει τους Έλληνες παραγωγούς και ενισχύει την παραγωγή ανώτερης ποιότητας ελληνικού μελιού, με στόχο τα προϊόντα της να βρεθούν σε κάθε γωνία του πλανήτη.
Το 2023 είναι αναμφισβήτητα μια δύσκολη χρονιά για τον κλάδο της βιομηχανίας, λόγω αύξησης του κόστους των πρώτων υλών και της ενέργειας. Η εταιρεία αποφάσισε να κάνει ελάχιστες ανατιμήσεις στα προϊόντα της ώστε να να μην επιβαρύνει τον καταναλωτή, δείχνοντας έτσι την ευγνωμοσύνη και την εκτίμησή της, στους ανθρώπους που τόσα χρόνια τη στηρίζουν και την κρατάνε στην κορυφή.
Η αφοσίωση και η αγάπη των καταναλωτών της, έκανε την εταιρεία να νιώθει την ανάγκη να
έρχεται σε καθημερινή επαφή μαζί τους για αυτό πήρε την απόφαση να ανοίξει τον δικό της χώρο μέσα στην αγορά ΜΟΔΙΑΝΟ, το στολίδι της Θεσσαλονίκης, με προϊόντα όχι μόνο αυτά που διατίθενται ήδη στο λιανικό εμπόριο αλλά και με άλλους κωδικούς και ποικιλίες μελιών,
μαρμελάδων, γλυκών του κουταλιού και λουκουμιών που έχει να προσφέρει η παραγωγή της.