Ο άνθρωπος και ο κόσμος στη λογοτεχνία σήμερα

Την Τρίτη 9 Μαΐου στις 18:00, η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και η ομάδα στίγμαΛόγου, με αφορμή τη συμπλήρωση 10 ετών από τη δημιουργία του, διοργανώνουν συζήτηση με τίτλο «Ο άνθρωπος και ο κόσμος στη λογοτεχνία σήμερα», με προσκεκλημένους τους πεζογράφους Γεωργία Συλλαίου και Μιχάλη Μακρόπουλο, και τους ποιητές Δανάη Σιώζιου και Δημήτρη Πέτρου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

Link εκδήλωσης:
https://bit.ly/3A82Iv2

Λίγα λόγια για το περιεχόμενο της εκδήλωσης

Οι καλεσμένοι θα συζητήσουν για τα πιο πρόσφατα βιβλία τους με τα μέλη της συντακτικής ομάδας του stigmalogou.gr: τη Χριστίνα Λιναρδάκη, τη Λίλια Τσούβα και την Κατερίνα Τσιτσεκλή, ενώ η Ήλια Λούτα θα κάνει την εισαγωγή σε καθένα από αυτά. Τα υπό συζήτηση βιβλία είναι τα: Ο δικός της καθρέφτης της Γεωργίας Συλλαίου, Ιστορίες από ένα περασμένο μέλλον του Μιχάλη Μακρόπουλου, Ενδεχόμενα τοπία της Δανάης Σιώζιου και Εικοστός κόσμος του Δημήτρη Πέτρου. Καθένα από αυτά αναδεικνύει με χαρακτηριστικό τρόπο το πώς γίνεται η πρόσληψη του ανθρώπου και του κόσμου στη λογοτεχνία σήμερα. Θα προβληθεί επίσης βίντεο από την αποκλειστική συνέντευξη της Αμερικανίδας συγγραφέως βιετναμέζικης καταγωγής Kim Thúy στο έτερο μέλος της συντακτικής ομάδας, Μαρία Ψωμά-Πετρίδου, με αφορμή την ελληνική μετάφραση του βιβλίου της πρώτης, Ρου.