Οι αρνητικές συνέπειες της υπερβολικής προπόνησης!

Το να γυμνάζεσαι με συνέπεια και μέτρο είναι ένα από τα καλύτερα δώρα που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου! Θα νιώσεις δύναμη, ευεξία, θα έχεις αυξημένη αυτοπεποίθηση και γενικά θα απολαμβάνεις μια ποιοτική καθημερινότητα! Αν όμως υπερβάλλεις με την
προπόνηση, ετοιμάσου να υποστείς τις συνέπειες…

Αυξημένη κόπωση
Το σώμα σου λόγω των μεγάλων επιβαρύνσεων δεν θα προλαβαίνει να αναρρώσει επαρκώς, με αποτέλεσμα να νιώθεις αδυναμία και κόπωση!

Αυξημένος κίνδυνος τραυματισμού
Λόγω της αυξημένης κόπωσης και επιβάρυνσης, αρχίζει η κατάρρευση του μυικού-νευρικού συστήματος! Μυικοί πόνοι, θλάσεις και τενοντίτιδες είναι κάποια από τα αποτελέσματα της υπερβολικής άσκησης!

Οργανικά προβλήματα
Σταδιακά αρχίζει να εξασθενεί το ανοσοποιητικό σύστημα! Ταχυκαρδίες, πυρετός (δέκατα) αυξημένη αρτηριακή πίεση, καθώς και μειωμένη όρεξη για φαγητό είναι κάποια από τα σημάδια πως το έχεις παρακάνει!

Κακή ψυχολογία
Το υπερβολικό στρες που δέχεται το σώμα σου έχει σαν συνέπεια την αύξηση του άγχους! Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα: Κακή διάθεση, αϋπνία, έλλειψη συγκέντρωσης, μέχρι και κατάθλιψη…
Μην ξεχνάς: Ακόμα και κάτι που είναι ευεργετικό, σε υπερβολικές ποσότητες περισσότερο σε βλάπτει παρά σε ωφελεί… Να αγαπάς και να ακούς το σώμα σου!