ΟΚ! Αnytime Markets AE: Ο αθλητισμός ενώνει…δεν σκοτώνει

Το πρόγραμμα «Ζωγραφίζοντας Σχολικά Κτίρια» της UrbanAct υποστηρίζει το έργο της «Δομής Εις το Όνομα του Άλκη» και μαζί δημιουργούν εικόνες συνύπαρξης, σεβασμού και αλληλεγγύης με θέμα «Ο αθλητισμός ενώνει, δεν σκοτώνει!». Η OK! Anytime Markets AE και τα OK! Grocery, με όραμα το «Για να είμαστε όλοι ΟΚ!», αναγνωρίζουν το έργο της Urban Act και της “Δομής Εις το Όνομα του Άλκη” και ενισχύουν τη δράση τους, χορηγώντας το πρόγραμμα για την υλοποίηση της τοιχογραφίας στο 4ο και 11ο Δημοτικό σχολείο Συκεών.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα δημιουργεί δημόσιες τοιχογραφίες και συμμετοχικές δράσεις μαθητών με στόχο την ενίσχυση του πνεύματος ενάντια στην οπαδική βία και εν γένει ενάντια στη βία. Για την τοιχογραφία στο 4ο και 11ο δημοτικό ο δημιουργός και καλλιτέχνης του έργου LifeInColour αναφέρει:
«To σχέδιο μου μας πάει πίσω στα παιδικά μας χρόνια. Εδώ εμφανίζονται δύο παιδιά που πάνε να παίξουν ποδόσφαιρο. Κοιτώντας κάποιος αυτή την εικόνα μπορεί να βγάλει το συμπέρασμα ότι τα παιδιά πάνε να παίξουν σε κάποιο γήπεδο το οποίο είναι πιθανόν μακριά από τον τόπο διαμονής τους, χωρίς να τους πτοεί η απόσταση που θα πρέπει να διανύσουν, αλλά βάζοντας σε πρώτη προτεραιότητα την επιθυμία για άθληση και παιχνίδι. Τότε που το ποδόσφαιρο ήταν η αφορμή να αναπτύξεις φιλίες, για να διασκεδάσεις και να αθληθείς.»
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, του Δήμου Νεάπολης-Συκεών, του Γραφείου Παιδείας και των σχολικών επιτροπών, την φιλοξενία και στήριξη των Δ/νσεων του 4ου και 11ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.