Το Άσυλο Ανιάτων επισκέφτηκαν καλλιτέχνες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Σταμάτης Μπερής, Τενόρος - Λυδία Αγγελοπούλου, Μέτζο Σοπράνο - Ιωάννα Τσιλιμίγκα, Σοπράνο - Ανδρέας Καραούλης, Τενόρος

Το Άσυλο Ανιάτων φιλοξένησε ομάδα καλλιτεχνών της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, οι οποίοι
προσέφεραν στους περιθαλπόμενους του Ασύλου την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά τη μοναδική εμπειρία μίας παράστασης όπερας. Η επίσκεψη των καλλιτεχνών της Εθνικής Λυρικής Σκηνής πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 9 Μαΐου 2023, στις εγκαταστάσεις του Ασύλου Ανιάτων στην Κυψέλη.
Η Εθνική Λυρική Σκηνή στηρίζει επί σειρά ετών το Άσυλο Ανιάτων με παραστάσεις υψηλής ποιότητας, ενώ παράλληλα συνομιλεί με τους ωφελούμενους και τους εισάγει στον κόσμο του λυρικού θεάτρου. Η θεραπευτική ιδιότητα της μουσικής και η εξωστρέφεια ενισχύουν την ποιότητα ζωής των ενοίκων και συμβάλουν στην αντιμετώπιση των δυσκολιών που φέρνει η αναπηρία στη ζωή τους. Οι καλλιτέχνες σολίστ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής που συμμετείχαν στην επίσκεψη είναι οι κ.κ. Λυδία Αγγελοπούλου, Μέτζο Σοπράνο, Σταμάτης Μπερής, Τενόρος, Ιωάννα Τσιλιμίγκα, Σοπράνο, Ανδρέας Καραούλης, Τενόρος, Βενιαμίν Χαντζηκουμπάρογλου, Μαέστρος.
Η κα. Ιωάννα Ηλιάδη, Πρόεδρος του Ασύλου Ανιάτων, μίλησε για την επίσκεψη της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Άσυλο Ανιάτων αναφέροντας: «Η διαχρονική προσφορά των καλλιτεχνών της Εθνικής Λυρικής Σκηνής είναι συγκινητική και ουσιαστική. Σε κάθε τους επίσκεψη μας μαγεύουν με τις υπέροχες φωνές τους, το ταλέντο, την ευαισθησία, το brio και την κίνησή τους. Ευχαριστούμε θερμά την κα Αγγελοπούλου, τον κ. Μπερή και την υπόλοιπη ομάδα των καλλιτεχνών που μας προσφέρουν γενναιόδωρα στιγμές αξέχαστες, εναποθέτοντας τις πανέμορφες φωνές και το ταλέντο τους στις ψυχές των περιθαλπόμενων του Ιδρύματός μας».