To Athens Music Week επανέρχεται πιο δυναμικά από ποτέ!

Για 5η συνεχόμενη χρονιά το Athens Music Week (AMW) επιστρέφει από τις 29 Μαΐου έως τη 1 Ιουνίου 2023 για ένα εορταστικό, τετραήμερο γεμάτο showcase συναυλίες, συζητήσεις, εργαστήρια, πάρτι και φυσικά το Live stage στην κεντρική σκηνή της Τεχνόπολης!

Και φέτος το Athens Music Week και η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων γίνεται ο τόπος συνάντησης όλων των ανθρώπων του μουσικού χάρτη – επαγγελματιών, καλλιτεχνών και μουσικόφιλων – καλώντας τους να μοιραστούν το πάθος τους για τη μουσική μέσα από τις πολυάριθμες δράσεις του φεστιβάλ.

Ενδιαφέρουσες συζητήσεις γύρω από τα πιο φλέγοντα ζητήματα και τις αναδυόμενες τάσεις της μουσικής βιομηχανίας, όπως η ψυχική υγεία των καλλιτεχνών, οι «πράσινες» λύσεις στο φεστιβαλικό πρόγραμμα και το μέλλον της μουσικής δημιουργίας στην AI πραγματικότητα, πολλαπλές δυνατότητες επαφής και διασύνδεσης ανάμεσα στους επαγγελματίες της αγοράς μέσω speed meetings, pitch sessions και networking events, αλλά και ευκαιρίες ενδυνάμωσης νέων, φιλόδοξων ανθρώπων του χώρου, μέσω εξειδικευμένων εργαστηρίων και σεμιναρίων επαγγελματικού προσανατολισμού είναι μόνο μερικά απ’ όσα προσφέρει το πλούσιο πρόγραμμα του Athens Music Week 2023.

Φυσικά από αυτό δεν μπορεί να λείπει και η live, μουσική δράση, τόσο μέσω των ιδιαίτερων showcase acts όσο και των καυτών, συναυλιών στη κεντρική σκηνή της Τεχνόπολης. Αναφορικά με το πρώτο κομμάτι, νέα ταλέντα και αξιοπρόσεκτα σχήματα από την Ευρώπη και τις γειτονικές μας χώρες θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν φρέσκες, μουσικές ιδέες προερχόμενες από ένα ευρύ, ηχητικό φάσμα, σε διάφορα, γνωστά στέκια της πόλης. Έτσι και φέτος, το AMW καλεί με πολύ ενθουσιασμό νέους καλλιτέχνες, μπάντες και μουσικά projects να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους μπροστά σε επαγγελματίες και music experts της εγχώριας και διεθνούς αγοράς (managers, bookers, promoters, Α&Rs κ.α.), να ζήσουν μία μοναδική εμπειρία και να ανοίξουν τα φτερά τους για νέες περιπέτειες!

Ανάμεσα στους Έλληνες καλλιτέχνες που έχουν ήδη παρουσιάσει τη δουλειά τους στο Athens Music Week βρίσκονται οι Amalia & The Αrchitects, Atomic Love, BAiLDSA, Deaf Radio, Εβρίτικη Ζυγιά, Good Job Nicky, Kit Kido, Lia Hide, Οδυσσέας Τζιρίτας, Saske, Nalyssa Green, The Bonnie Nettles, Thrax Punks, VASSIŁINA, Whereswilder, Strawberry Pills (κ.α.) και πάνω από 30 ανερχόμενοι καλλιτέχνες από την Ευρώπη.