Η Ολυμπία Οδός παράγει «Νερό από τον αέρα» σε ακόμα 10 χώρους στάθμευσης

Η Ολυμπία Οδός επεκτείνει την πρωτοποριακή υπηρεσία «Νερό από τον αέρα» σε 10 ακόμα χώρους στάθμευσης του αυτοκινητόδρομου. Η υπηρεσία αυτή αναβαθμίζει την ταξιδιωτική εμπειρία μέσω της δωρεάν παροχής καθαρού, φρέσκου, πόσιμου και υψηλής ποιότητας δροσερού νερού που παράγεται από την υγρασία του ατμοσφαιρικού αέρα.

Το σύστημα λειτουργεί αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια και αποτελείται από δύο Hydropanels που μέσω ενός συμπιεστή μετατρέπουν τους υδρατμούς του αέρα σε νερό. Το νερό στη συνέχεια εμπλουτίζεται με μεταλλικά στοιχεία τα οποία το καθιστούν κατάλληλο για πόση. Το σύστημα διαθέτει και ψύκτη που εξασφαλίζει δροσερό νερό τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι ταξιδιώτες το μόνο που χρειάζονται να έχουν μαζί είναι τα δικά τους μπουκαλάκια-παγούρια.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2021 και λειτούργησε πιλοτικά στο χώρο υγιεινής και στάθμευσης στην περιοχή της Κακιάς Σκάλας (Χ.Θ. 50,8). Η θετική ανταπόκριση των ταξιδιωτών στο «Νερό από τον Αέρα» οδήγησε στην επέκταση του προγράμματος σε 10 ακόμα χώρους στάθμευσης του αυτοκινητόδρομου:

 Στην κατεύθυνση προς Πάτρα:

·         Χ.Θ. 34,7 (Νέα Πέραμος)

·         Χ.Θ. 67,1 (Άγιοι Θεόδωροι)

·         Χ.Θ. 90,2 (Αρχαία Κόρινθος)

·         Χ.Θ. 129,6 (Λυκοποριά)

·         Χ.Θ. 159,2 (Διακοπτό)

Στην κατεύθυνση προς Αθήνα:

·         Χ.Θ. 50,8 (Κακιά Σκάλα)

·         Χ.Θ. 65,5 (Άγιοι Θεόδωροι)

·         Χ.Θ. 117,45 (Ξυλόκαστρο)

·         Χ.Θ. 135 (Λυγιά)

·         Χ.Θ. 158,9 (Διακοπτό)

·         Χ.Θ. 185,3 (Λαμπίρι)

Η πρωτοβουλία της Ολυμπίας Οδού διακρίθηκε στα Βραβεία Περιβάλλοντος του Ομίλου VINCI, στα οποία  περισσότερες από 2.500 ομάδες από όλα τα έργα του Ομίλου μοιράστηκαν τις πιο καινοτόμες και αποτελεσματικές περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες τους. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών τα κτήρια των χώρων στάθμευσης που διαθέτουν εξοπλισμό για «Νερό από τον αέρα» σημαίνονται με μια χαρακτηριστική γαλάζια σταγόνα σαν αυτή που βλέπετε στη συνημμένη φωτογραφία.

Οι ταξιδιώτες μπορούν επίσης να βρουν τα 11 σημεία στο Διαδραστικό Χάρτη στο olympiaodos.gr  ή στην εφαρμογή για κινητά Olympia Odos.