Ένας νέος «παραμυθένιος» χώρος παιχνιδιού στον Νέο Κόσμο με όργανα και για ΑμεΑ

Μια αναβαθμισμένη παιδική χαρά, κατάλληλα σχεδιασμένη έτσι ώστε να μπορούν να την απολαμβάνουν και τα παιδιά με αναπηρία παρέδωσε τις προηγούμενες ημέρες ο Δήμος Αθηναίων στον Νέο Κόσμο.

Η παιδική χαρά βρίσκεται μεταξύ των οδών Κριναγόρου και Δημώνακτος και έχει συνολική έκταση 1.428,98 τ.μ.. Με τις παρεμβάσεις του Δήμου αυτός ο ξεχωριστός χώρος παιχνιδιού και ψυχαγωγίας εκσυγχρονίστηκε, απέκτησε ασφαλή παιχνίδια και όργανα άθλησης και παρέχει, πλέον, τη δυνατότητα στους μικρούς Αθηναίους να περάσουν δημιουργικά την ώρα τους σε ένα όμορφο περιβάλλον μέσα στο πράσινο.

Τα διαφορετικά και ασφαλή όργανα παιχνιδιού καλωσορίζουν τα παιδιά σε μια «ζωηρή» γωνιά στον Νέο Κόσμο. Η παιδική χαρά διαθέτει, μεταξύ άλλων, κούνιες, τραμπάλες, συνθέσεις αναρρίχησης, περιστροφής και ταλάντωσης, μια ενδιαφέρουσα σύνθεση με ράμπα πρόσβασης αμαξιδίων, αλλά και καρουζέλ για αμαξίδιο.

Στον χώρο υπάρχει, επίσης, ένας παραμυθένιος τριπλός πύργος με προσβάσιμη σκάλα, γέφυρα, τσουλήθρες και στύλο πυροσβέστη, ενώ τα πιο μικρά παιδιά μπορούν να απολαύσουν ξεχωριστές στιγμές παίζοντας σε ειδικά διαμορφωμένες επιφάνειες με τούνελ.

Αυτός ο αναπλασμένος δημόσιος χώρος για την αναψυχή και το παιχνίδι των παιδιών έχει πιστοποιητικό συμμόρφωσης από διαπιστευμένο φορέα ελέγχου και ειδικό σήμα καταλληλότητας λειτουργίας. Διαθέτει ελαστικά δάπεδα που πληρούν τις προδιαγραφές των ευρωπαϊκών προτύπων, διαμορφωμένο και περιφραγμένο χώρο με μεταλλική περίφραξη και είναι απολύτως προσβάσιμος σε οχήματα έκτακτης ανάγκης.

Φωτογραφία Βασίλης Λαμπίρης