Εύκολες Vegan Quesadillas

National Quesadilla Day σήμερα και θα φτιάξουμε την πιο γρήγορη και πιο εύκολη συνταγή για Vegan Quesadillas!

Θα χρειαστούμε:
Ανά quesadilla
• 1 τορτίγια ολικής άλεσης (διαμέτρου περίπου 20εκ.)
• ½ φλ. τριμμένο τυρί τσένταρ
• ¼ φλ. μαύρα φασόλια (κονσέρβας), ξεπλυμένα και στραγγισμένα
• 1 κ.σ. ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά
• μερικά ντοματίνια σε λεπτές φέτες
• 1 κ.σ. ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι ή φρέσκο ​​κρεμμυδάκι
• 1 κ.σ. ψιλοκομμένο jalapeño τουρσί (αν σας αρέσουν τα καυτερά)
• 1 κ.γ. ελαιόλαδο για άλειμμα

Για το σερβίρισμα:
Σάλτσα guacamole ή λωρίδες αβοκάντο, κρέμα γάλακτος, καυτερή σάλτσα, ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο…

Πώς γίνεται:
– Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ψήνουμε την τορτίγια για περίπου 30 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά.
– Αναποδογυρίζουμε, πασπαλίζουμε τη μισή τορτίγια με περίπου το μισό τυρί και
απλώνουμε από πάνω τα υπόλοιπα υλικά: φασόλια, πιπεριά, ντοματίνια, κρεμμύδι και jalapeño (αν χρησιμοποιήσουμε).
– Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και διπλώνουμε την άδεια πλευρά της τορτίγιας για να κλείσει.
– Αλείφουμε γρήγορα με λίγο λάδι, την αναποδογυρίζουμε προσεκτικά με μια σπάτουλα και αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή στον πάτο (περίπου 1 με 2 λεπτά), μειώνοντας τη φωτιά αν χρειάζεται για να μην καεί η τορτίγια.
– Αλείφουμε το επάνω μέρος με λίγο λάδι, αναποδογυρίζουμε και αφήνουμε να ψηθεί και η άλλη πλευρά μέχρι να γίνει τραγανή.
– Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και μεταφέρουμε την quesadilla σε ένα ξύλο κοπής. Περιμένουμε να κρυώσει για ένα λεπτό (για να δώσουμε χρόνο στο τυρί να δέσει) και κόβουμε σε 3 κομμάτια με μεγάλο και κοφτερό μαχαίρι (για να μην διαλυθεί).
– Σερβίρουμε αμέσως με όποιες σάλτσες ή γαρνιτούρες θέλουμε και απολαμβάνουμε!

Tip:
Μπορούμε να προσθέσουμε ωμά ή μαγειρεμένα λαχανικά, σοταρισμένα χόρτα, φρέσκα μυρωδικά, ψιλοκομμένες ελιές, καλαμπόκι, μανιτάρια ή ό,τι άλλο θέλουμε.