Παγωτοσάντουιτς με σπιτικά μπισκότα σοκολάτας

International Chocolate Day αλλά και National Peanut Day σήμερα (Τετάρτη 13/9) και θα φτιάξουμε πανεύκολα σπιτικά μπισκότα σοκολάτας τα οποία θα …μεταμορφώσουμε σε σάντουιτς με φυστικοβούτυρο ή με παγωτό! Θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους!

Για τα μπισκότα θα χρειαστούμε:
• 1 φλιτζάνι άλειμμα σοκολάτας-φουντουκιού
• 1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 1 αβγό 

Για τη γέμιση:
• Παγωτό σε όποιες γεύσεις προτιμάμε ή φυστικοβούτυρο

Πώς γίνεται:
– Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το άλειμμα σοκολάτας-φουντουκιού, το αλεύρι και το αβγό μέχρι να γίνουν μια μάζα.
– Πλάθουμε μπαλάκια, τα τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα και τα πατάμε ελαφρά με το χέρι μας.
– Σε αυτό το στάδιο, για έξτρα σοκολατένια γεύση, μπορούμε να βάλουμε σταγόνες σοκολάτας επάνω σε κάθε μπισκότο (προαιρετικά).
– Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για περίπου 10-15 λεπτά (αναλόγως τον φούρνο). Θέλουμε τα μπισκότα στη μέση να φαίνονται μαλακά και όχι παραψημένα. Αυτό θα βοηθήσει να παραμείνουν μαλακά αφού κρυώσουν.

Πώς φτιάχνουμε τα σάντουιτς (όταν τα μπισκότα κρυώσουν καλά ή την επόμενη μέρα)

Για τα παγωτοσάντουιτς:
– Βάζουμε μικρές μπάλες παγωτού σε λαδόκολλα, καλύπτουμε με άλλη λαδόκολλα και πιέζουμε απαλά έτσι ώστε οι μπάλες να έρθουν περίπου στη διάμετρο των μπισκότων μας.
– Με μια μικρή σπάτουλα μεταφέρουμε το παγωτό σε κάθε μπισκότο και κλείνουμε τα σάντουιτς σκεπάζοντας με δεύτερο μπισκότο.
– Κατά το σερβίρισμα, ραντίζουμε με σκόνη κακάο ή ζάχαρη άχνη και σιρόπι σοκολάτας.
Διατηρούνται στην κατάψυξη αποθηκευμένα σε καλά κλειστό δοχείο, διαφορετικά το παγωτό παίρνει μυρωδιές από την κατάψυξη (δεν το θέλουμε)!

Για τα σάντουιτς με φυστικοβούτυρο:
– Απλώνουμε φυστικοβούτυρο πάνω σε ένα μπισκότο, καλύπτουμε με ένα άλλο μπισκότο και πιέζουμε πολύ απαλά μέσα στις χούφτες μας για να κολλήσουν (δεν βάζουμε δύναμη γιατί θα σπάσουν τα μπισκότα).
Διατηρούνται στο ψυγείο.

TIP
Εναλλακτικά, μπορούμε να γεμίσουμε τα μπισκότα με μαρμελάδα, κρέμα ζαχαροπλαστικής, σαντιγί ή αφράτη μους σοκολάτας! Σε αυτές τις περιπτώσεις διατηρούμε στο ψυγείο και όχι στην κατάψυξη.