Yπάρχουν τρόφιμα που μειώνουν τη λίμπιντο

Η υπερβολική κατανάλωση κάποιων τροφίμων μπορεί να μειώσει τη λίμπιντο. Καλό είναι λοιπόν να ξέρουμε ποια είναι αυτά τα τρόφιμα!

Η διατροφή μας παίζει ρόλο στη μείωση της σεξουαλικής επιθυμίας. Συγκεκριμένα, τα επεξεργασμένα τρόφιμα δεν είναι σύμμαχοί μας. Τρόφιμα που είναι πλούσια σε αλάτι και ζάχαρη συγκαταλέγονται στα dont’s. Tα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα μπορούν να μειώσουν την παραγωγή τεστοστερόνης, ενώ τα τρανς λιπαρά ενδέχεται να οδηγήσουν σε σεξουαλικά προβλήματα.

Ακόμη, υπάρχουν έρευνες που δείχνουν ότι η σόγια όταν καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να επηρεάσει την ορμονική ισορροπία. Αυτό έχει ως συνέπεια να υπάρχει ενδεχόμενο μείωσης της σεξουαλικής επιθυμίας τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Όταν η γλυκόριζα καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να μειώσει τα επίπεδα τεστοστερόνης εξαιτίας της γλυκυρριζίνης.

Με το αλκοόλ τα πράγματα έχουν ως εξής: Η μέτρια κατανάλωση μπορεί να λειτουργήσει θετικά, αλλά η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ είναι πιθανό να επηρεάσει τη σεξουαλική απόδοση και να μειώσει τη λίμπιντο. Φυσικά, όταν μιλάμε για χρόνια κατάχρηση αλκοόλ, η κατάσταση είναι πιο σοβαρή, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε σεξουαλική δυσλειτουργία.

Τι ρόλο παίζει το νάτριο και τα γλυκαντικά
Τα τρόφιμα που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι υπάρχει κίνδυνος να αυξήσουν την αρτηριακή πίεση και κατ’ επέκταση να επηρεάσουν την κυκλοφορία, που είναι απαραίτητη για την υγιή σεξουαλική λειτουργία.
Αναφορικά με τα τεχνητά γλυκαντικά, κάποιες έρευνες υποστηρίζουν ότι είναι πιθανό να διαταράξουν την ορμονική ισορροπία και γι’ αυτό να έχουν επιπτώσεις στη σεξουαλική επιθυμία.