Γεμιστά μήλα στο φούρνο

National Apple Day το Σάββατο (21/10) και θα φτιάξουμε ένα πολύ ωραίο και αρωματικό επιδόρπιο που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους!

Θα χρειαστούμε:
8 μεγάλα μήλα
1 κούπα ζάχαρη
2/3 κούπας βούτυρο μαλακό
1/2 κούπας καρύδια χοντροκομμένα
1 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρίφαλο
1/2 κούπας κονιάκ
1/3 κούπας νερό

Πώς γίνεται:
– Κόβουμε ένα “καπάκι” από το επάνω μέρος κάθε μήλου και με το ειδικό εργαλείο αφαιρούμε την καρδιά με τα κουκούτσια.
– Βάζουμε τα μήλα σε ταψάκι και ρίχνουμε μέσα το νερό.
– Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε τα καρύδια με το βούτυρο, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρίφαλο και το μισό κονιάκ. Γεμίζουμε τα μήλα και τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο κονιάκ.
– Ψήνουμε στους 150 βαθμούς για περίπου μιάμιση ώρα.
– Στο διάστημα αυτό ξαναγεμίζουμε κάθε μήλο με το μίγμα των καρυδιών που μας περίσσεψε, ώσπου να τελειώσει όλο. Επίσης, κάθε τόσο, περιχύνουμε τα μήλα με το ζουμί τους, χρησιμοποιώντας μια σύριγγα κουζίνας ή ένα κουταλάκι.
– Σερβίρουμε τα μήλα ζεστά, σκέτα ή πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη.

TIP
Ταιριάζουν πολύ με σαντιγί ή παγωτό.