Μίνι ρολά κανέλας

National Cinnamon Roll Day σήμερα (Τετάρτη 4/10) και θα φτιάξουμε μια συνταγή που γίνεται γρήγορα και απλά: μοσχομυριστά μίνι ρολά κανέλας!

Θα χρειαστούμε:
1 πακέτο ζύμη σφολιάτας
2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
2 κ.γ. κανέλα
1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη (ή λευκή)

Για το γλάσο:
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
2 – 4 κ.σ. γάλα
1/4 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Πώς γίνεται:
– Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
– Ξετυλίγουμε προσεκτικά κάθε κομμάτι ζύμης και αλείφουμε με 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο. Πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με μαύρη ζάχαρη και με 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα.
– Ξεκινώντας από τη μεγάλη πλευρά τυλίγουμε τη ζύμη σε ρολό αρκετά σφιχτό. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε παχιά κομμάτια (κουνώντας απαλά το μαχαίρι μπρος-πίσω, όχι απλά πιέζοντας προς τα κάτω, γιατί θα χαλάσει η ζύμη). Βγαίνουν περίπου 8-10 ρολά.
– Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το δεύτερο κομμάτι ζύμης.
– Μεταφέρουμε σε καλά λαδωμένο ταψί (ή στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί). Πασπαλίζουμε πάνω στα ρολά όση ζάχαρη και κανέλα έχει περισσέψει.
– Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 15-20 λεπτά.

Για το γλάσο: σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, περιχύνουμε τα ρολά.

Σερβίρονται καλύτερα ζεστά, αλλά αν περισσέψουν τα φυλάμε σε αεροστεγές δοχείο.