Σχεδιάζοντας το ακριβότερο σπίτι στον κόσμο!

Στο Παλμ Μπιτς, στη Φλόριντα συναντά κανείς τεράστιες υπερπολυτελείς κατοικίες. Εκεί, κάποιος αποφάσισε να κατασκευάσει το ακριβότερο σπίτι στον κόσμο… Πάμε να δούμε το πλάνο του!

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Citadel, Κεν Γκρίφιν, σχεδιάζει να κατασκευάσει το ακριβότερο σπίτι σε ολόκληρο τον πλανήτη! Αγόρασε  -σταδιακά- μια παραθαλάσσια έκταση περίπου 27 στρεμμάτων στην περιοχή. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, του κόστισε περίπου μισό δισεκατομμύριο δολάρια! Εκτείνεται από την παραλία μέχρι την όχθη της λίμνης. Τι έκανε μετά; Ο Κεν Γκρίφιν ξεκίνησε να αγοράζει διάφορα ακίνητα και προσφέροντας αποζημιώσεις προχώρησε σε κατεδαφίσεις οικιών. Πριν λίγους μήνες κατέθεσε αίτηση για την ενοποίηση όλων των αγροτεμαχίων δημιουργώντας ένα ενιαίο τεράστιο κτήμα, όπως αναφέρει η New York Post. Ήδη έχουν αρχίσει οι κατασκευές και θα καταλαμβάνουν 8 στρέμματα. Η θέα στον Ατλαντικό Ωκεανό είναι υπέροχη, ενώ οι πολλοί ειδικά διαμορφωμένοι κήποι αναμένεται να είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακοί και μεγαλοπρεπείς, όπως βέβαια και όλο το τεράστιο οικοδόμημα.

Γείτονας του Τραμπ
Το ακίνητο βρίσκεται μισό χιλιόμετρο νότια του κτήματος «Mar-a-Lago» ιδιοκτησίας Ντόναλντ Τραμπ, στη South Ocean Boulevard.

Το όραμά του
Το ακριβότερο σπίτι στον κόσμο θα έχει συνολική επιφάνεια περίπου 4.700 τετραγωνικών μέτρων και θα περιλαμβάνει υπόγειο, κύρια κατοικία και ξενώνα. Ο εμπνευστής του όμως δεν ενδιαφέρεται μόνο για τον εαυτό του, αλλά σχεδιάζει στο μέλλον να χρησιμοποιήσει ολόκληρη την περιουσία ως γηροκομείο.