Αναδάσωση στους Θρακομακεδόνες από την AHEPA Hellas

Η AHEPA HELLAS υποστηρίζει την πρωτοβουλία του τμήματος AΗΕPΑ Ήφαιστος HJ-17 Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη σε συνεργασία με το «Όλοι μαζί μπορούμε», να διοργανώσει στα πλαίσια του προγράμματος «Δρυμός 2026» την Κυριακή 19 Νοεμβρίου εθελοντική αναδάσωση, στους Θρακομακεδόνες. Σημείο συνάντησης θα είναι η διασταύρωση των οδών Ορφέως & Μυριβήλη στους Θρακομακεδόνες, στις 10 το πρωί. (Συντεταγμένες Google 38.1322575, 23.7756115).
Στο σημείο εκείνο θα περιμένουν τους εθελοντές μέλη της AHEPA που θα τους
οδηγήσουν στο σημείο της αναδάσωσης.
Το πρόγραμμα «Δρυμός 2026» αποτελεί ένα έργο του Στρατηγικού Σχεδιασμού AHEPA Hellas, το οποίο σε συνεργασία με τα τμήματα της οργάνωσης θα πραγματοποιεί δράσεις τόσο για την πρόληψη των φυσικών καταστροφών όσο και για την αποκατάσταση περιοχών που έχουν πληγεί. Υπολογίζεται ότι έως το τέλος του 2026 να έχουν πραγματοποιηθεί δράσεις που θα αγγίζουν το 1.000.000€.
Το «Όλοι μαζί μπορούμε» από το 2011 σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα τομέων όπως η κοινωνική πρόνοια, το περιβάλλον, η υγεία και εκπαίδευση. Μεταξύ αυτών και δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος όπως δενδροφυτεύσεις, ποτίσματα και καθαρισμοί.
Η διεθνής οργάνωση A.H.E.P.A. (American Hellenic Educational Progressive Association) αποτελεί μία από τις παλαιότερες, μεγαλύτερες και ανεξάρτητες οργανώσεις, ανάμεσα σε αυτές που είναι αφοσιωμένες στην πρόοδο του Ελληνισμού και την προώθηση των διαχρονικών αξιών του. Στόχος της AHEPA Ελλάς είναι η ενδυνάμωση των Ελλήνων πολιτών και των Ομογενών, να διαμορφώσουν ένα μέλλον βιώσιμο, χωρίς αποκλεισμούς, με ευημερία για όλους, μέσω εκπαίδευσης, καινοτομίας, φιλανθρωπίας και της προώθησης των ιδεωδών του Ελληνισμού.