#GivingTuesday: Ας είμαστε γενναιόδωροι!

Aνάμεσα στις παγκόσμιες μέρες υπάρχει και αυτή της Γενναιοδωρίας και γιορτάζεται την Τρίτη μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών, δηλαδή σήμερα!

Το Giving Tuesday έχει χρονική αφετηρία το 2012 και βασίστηκε σε μια απλή ιδέα: να υπάρχει μια ημέρα τον χρόνο που θα μας παρακινεί να κάνουμε το καλό. Στην πορεία η ιδέα έγινε παγκόσμιο κίνημα! Έτσι, πολλά εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη επιλέγουν μέσα από τις πράξεις τους να αναδείξουν τη μεγάλη αξία της γενναιοδωρίας. Την τελευταία δεκαετία αυτή η ημέρα εμπνέει ανθρώπους περισσότερες από 90 χώρες του κόσμου να προσφέρουν, να συνεργάζονται και να γιορτάζουν τη γενναιοδωρία!

Η Giving Tuesday οργανώνεται σε συνεργασία με το παγκόσμιο δίκτυο ηγετών, εταίρων, συνεργατών, κοινοτήτων και γενναιόδωρων ανθρώπων της GivingTuesday Global.
To 2021, το Higher Incubator Giving Growth & Sustainability (ΗΙGGS) συνδέθηκε με το Παγκόσμιο κίνημα της #GivingTuesday, αποτελώντας τον κεντρικό φορέα εκπροσώπησης του κινήματος για την Ελλάδα.

Σε ποιους απευθύνεται και πώς συντασσόμαστε με την ιδέα
Σε αυτή τη μέρα – και την ιδέα που προωθεί τη γενναιοδωρία χωράμε όλοι! Η Giving Tuesday έχει δημιουργηθεί άλλωστε από έναν συνασπισμό συνεργασιών – μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, επιχειρήσεις, κοινωφελή ιδρύματα κ.α. και υπάρχουν άνθρωποι και οργανώσεις που συμμετέχουν ενεργά στην Giving Tuesday σε πολλές χώρες. Μπορούμε να προσφέρουμε αγαθά αλλά και χρόνο σε συνανθρώπους μας, να προσφέρουμε επίσης τις υπηρεσίες μας για το κοινό καλό. Επιπρόσθετα, η προώθηση του κινήματος της γενναιοδωρίας είναι σημαντική. Μια κοινοποιήση, μια δημοσίευση στα social media μπορεί να εμπνεύσει και να κινητοποιήσει ανθρώπους να βρεθούν πιο κοντά σε κάποιον που το έχει ανάγκη, να προσφέρουν σε ένα ίδρυμα κτλ.

Απώτερος στόχος της Giving Tuesday είναι η δημιουργία ενός πιο δίκαιου και γενναιόδωρου κόσμου όπου οι άνθρωποι θα έχουν ίσες ευκαιρίες.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.