Η εμφάνιση ευνοεί περισσότερο τους άνδρες στην καριέρα τους!

Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι οι άνδρες ευνοούνται περισσότερο από την εμφάνισή τους σε επαγγελματικό επίπεδο σε σύγκριση με τις γυναίκες. Ένας μύθος λοιπόν καταρρίπτεται!

Τα ευρήματα της πρόσφατης έρευνας που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό «Social Science Quarterly» δείχνουν το αντίθετο από αυτό που οι περισσότεροι πιστεύουν, ότι δηλαδή οι γυναίκες ευνοούνται περισσότερο στον επαγγελματικό τομέα λόγω της καλής τους εμφάνισης.

Ωραίοι έφηβοι, πετυχημένοι ενήλικες
Οι ερευνητές εξέτασαν δεδομένα για περισσότερα από 11.000 νεαρά άτομα από την εφηβεία μέχρι και κάποια χρόνια μετά την ενηλικίωση. Ειδικότερα μελέτησαν μεταξύ άλλων δεδομένα για την εμφάνισή τους, τις σπουδές και τα εισοδήματά τους.  Όσα άτομα βαθμολογήθηκαν ως πιο ελκυστικά στην ηλικία των 15 ετών είχαν πιο πολλές πιθανότητες να ξεπεράσουν τους γονείς τους σε εισοδήματα και επιτυχία στην ηλικία των 30 ετών. Αυτό όμως ισχύει περισσότερο για τους άνδρες! Σύμφωνα με τους ερευνητές οι άνθρωποι τείνουν να χαρακτηρίζουν τα ελκυστικά άτομα ως πιο έξυπνα, έμπιστα και ταλαντούχα.

Καριέρα και εμφάνιση
Σύμφωνα με τους ερευνητές, στους άνδρες υπάρχει μεγαλύτερη συσχέτιση μεταξύ επαγγελματικής ανέλιξης και καλής εμφάνισης. Η έρευνα έδειξε ότι εκείνοι που κατά την εφηβεία αξιολογήθηκαν ως «πολύ ελκυστικοί» είχαν υψηλότερες πιθανότητες κοινωνικής αποδοχής και οικονομικής ασφάλειας στην πορεία της ζωής τους από εκείνους που έλαβαν χαμηλότερη βαθμολογία. Είναι χαρακτηριστικό ότι για τους άνδρες όσο πιο ελκυστικοί είναι/γίνονται τόσο πιο ψηλά ανέρχονται και σημειώνουν επαγγελματικές επιτυχίες. Ωστόσο, δεν συμβαίνει το ίδιο και με το γυναικείο φύλο. Δεν παρατηρήθηκαν αξιοσημείωτες διαφορές σε επαγγελματικό και εισοδηματικό επίπεδο ανάλογα με το πόσο ελκυστικές είναι.