Οι καλύτερες χώρες του κόσμου για να ταξιδέψουμε το 2024

Mongolia

Πού σκέφτεστε να ταξιδέψετε το 2024; Το Lonely Planet δημοσίευσε το καθιερωμένο Best in Travel 2024, που περιλαμβάνει τις προτάσεις του με τους κορυφαίους προορισμούς του κόσμου για τη χρονιά που έρχεται!

Στην πρώτη θέση συναντάμε τη Μογγολία. Επιλέχθηκε για τους «ανοιχτούς χώρους, τις δραστηριότητες περιπέτειας και τη χαρακτηριστική γαστρονομική και μουσική κουλτούρα της». Πρόκειται για την πιο αραιοκατοικημένη χώρα στον κόσμο. Πολύ ψηλά στη λίστα βρίσκονται επίσης το Μεξικό, η Κροατία και η Αγία Λουκία.

Nairobi

Η κορυφαία πόλη της λίστας είναι το Ναϊρόμπι, η πρωτεύουσα της Κένυας. Προτείνεται για τους «μοναδικούς ρυθμούς, την εντυπωσιακή σειρά εστιατορίων εμπνευσμένων από την περιοχή και τη σταθερή εναλλαγή των χώρων τέχνης και πολιτισμού». Από τη λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει το Παρίσι, που φιλοξενεί τους Θερινούς Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2024. Ακόμη, στις πόλεις που αξίζει να επισκεφθείς το 2024 συγκαταλέγεται η Πράγα, ενώ ο κορυφαίος βιώσιμος ταξιδιωτικός προορισμός για το 2024 είναι η Ισπανία! Η χώρα επιδιώκει να επεκτείνει τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, να τονώσει τα ταξίδια εκτός εποχής αλλά και να φέρει τον τουρισμό σε αναδυόμενους προορισμούς, όπως το λιμάνι της Βαλένθια.

Valencia

Προτείνεται επίσης η Νότια Αφρική για την «άγρια ​​ομορφιά» της. Εκεί οι επισκέπτες αξίζει να δουν την «εντυπωσιακή καλλιέργεια οικολογικών κατοικιών» της χώρας που έχουν δεσμευτεί για την προστασία της βιοποικιλότητας της Γης.

Cape Town

Οι 10 κορυφαίες χώρες για το 2024 είναι:

Μογγολία
Ινδία
Μαρόκο
Xιλή
Μπενίν
Μεξικό
Ουζμπεκιστάν
Πακιστάν
Κροατία
Αγία Λουκία

Οι 10 κορυφαίες πόλεις για το 2024 είναι:

Ναϊρόμπι, Κένυα
Παρίσι, Γαλλία
Μόντρεαλ, Καναδάς
Μόσταρ, Βοσνία-Ερζεγοβίνη
Φιλαδέλφεια, Πενσυλβάνια
Manaus, Βραζιλία
Τζακάρτα, Ινδονησία
Πράγα, Τσεχία
Σμύρνη, Τουρκία
Κάνσας Σίτι, Μιζούρι