Πάμε μια βόλτα στο διάστημα;

Oγκώδη διαστημικά αερόστατα και συμπιεζόμενες κάψουλες θα κάνουν περιήγηση 20 μίλια πάνω από τη Γη για περίπου έξι ώρες! Οι πρώτες δοκιμές δεν αργούν… Πάμε ένα ταξίδι στο διάστημα;

Οι πρώτες εμπορικές διαστημικές πτήσεις με αερόστατο έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν το επόμενο έτος. Τρεις εταιρίες – μία γαλλική και δύο αμερικανικές – φιλοδοξούν να κατακτήσουν την κορυφή στον στρατοσφαιρικό διαστημικό τουρισμό.

Ας δούμε τι προσφέρουν οι εταιρίες…

Zephalto: Σχεδιάζει να προσφέρει γεύματα στο σκάφος από σεφ με αστέρι Michelin. Αυτή η εμπειρία υψηλής γαστρονομίας θα συμπληρώνει το ταξίδι των $127.000 / εισιτήριο με την κάψουλα Céleste, που θα ταξιδεύει πάνω από τη Γη επί έξι ώρες. Επί τρεις ώρες οι ταξιδιώτες θα αιωρούνται στο υψηλότερο σημείο της πτήσης με την καλύτερη θέα!

Το μικρότερο ξενοδοχείο εμπειρίας στον κόσμο

Η διαστημική κάψουλα που σχεδιάστηκε από την Joseph Dirand Architecture χαρακτηρίζεται ως το «μικρότερο ξενοδοχείο εμπειρίας» στον κόσμο. «Το σχέδιο έχει να κάνει με τη διαμόρφωση εμπειριών και αυτή η εμπειρία θα διαμορφώσει τις ζωές των ανθρώπων», δήλωσε ο ο Ντιράντ στο RR. «Ελπίζω ότι οι επισκέπτες μας θα επιστρέψουν στη Γη με νέες προοπτικές για τον πολύτιμο πλανήτη μας και πώς να τον προστατεύσουμε καλύτερα». Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί τρεις δοκιμαστικές πτήσεις με πιλότους.

Space Perspective: Σχεδιάζει ένα υπερπολυτελές εσωτερικό, με σαλόνι με ξαπλώστρες για έναν πιλότο και επτά επιβάτες, που θα πληρώνουν $125.000 το άτομο. Θα διαθέτει μπαρ, γκουρμέ κουζίνα και Wi-Fi. Η κάψουλα με τα μεγάλα παράθυρα θα προσφέρει φυσικά υπέροχη θέα. Η εταιρία ανακοίνωσε ότι θα υπάρχει ένα νέο μπάνιο «Space Spa» με ενισχυμένο έλεγχο «ήχου και οσμής» και δικά του παράθυρα. Έχουν πουληθεί ήδη 1.600 εισιτήρια.

World View: Κατασκευάζει μέχρι στιγμής διαστημικά μπαλόνια για επιστημονικές έρευνες, όμως σχεδιάζει να εκτοξεύσει το δικό της αερόστατο με κάψουλα World View για διαστημικό τουρισμό μέσα στον επόμενο χρόνο.

«Αυτό που πουλάμε είναι θέα, επομένως το παράθυρο πρέπει να είναι τέλειο», υπογράμμισε ο Ράιαν Χάρτμαν, ιδρυτής της World View.  «Έχεις χρόνο να απολαύσεις όλα αυτά που βλέπεις. Θα δείτε τη μέρα να μετατρέπεται σε νύχτα. θα δείτε να σχηματίζεται ο καιρός». Η εταιρία θα χρεώνει 50.000 δολάρια ανά εισιτήριο για μια θέση στην κάψουλα οκτώ ατόμων.

Σύμφωνα με την εταιρία πέρυσι οι αρχικές πωλήσεις εισιτηρίων ξεπέρασαν τις 1.000, για επτά εξωτικά σημεία εκτόξευσης που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων το Γκραντ Κάνυον, τον Αμαζόνιο της Βραζιλίας, το Σινικό Τείχος στην Κίνα και τις Πυραμίδες της Γκίζας στην Αίγυπτο!