Πού ωφελεί η ζωγραφική τα παιδιά

Μήπως στο σπίτι σας έχετε έναν μικρό Πικάσο; Συχνά βλέπουμε τα παιδιά να αφιερώνουν αρκετό χρόνο ζωγραφίζοντας και πρέπει να ξέρουμε ότι αυτό τους κάνει καλό και είναι σημαντικό να τα ενθαρρύνουμε να συνεχίσουν!

Πάμε να δούμε πού ωφελεί τα παιδιά η ενασχόλησή τους με τη ζωγραφική.

Κάνει καλό στον εγκέφαλο
Είναι μία δημιουργική δραστηριότητα ιδιαίτερα ωφέλιμη για την ανάπτυξη του εγκεφάλου, δεδομένου ότι σχετίζεται με τη δεξιά πλευρά του εγκεφάλου που συνδέεται με τις οπτικές δεξιότητες και την κατανόηση του τι βλέπουμε.

Τα συναισθήματα του παιδιού αποτυπώνονται στο χαρτί
Το παιδί ζωγραφίζοντας εκφράζει αυτά που νιώθει και αποτυπώνει τον συναισθηματικό του κόσμο. Ακόμη, η ζωγραφική το βοηθά να αποφορτιστεί και να ανακουφιστεί από το άγχος που μπορεί να είχε κατά τη διάρκεια της ημέρας του.

Αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση
Το παιδί μπορεί μέσα από τη ζωγραφική να εκφραστεί ελεύθερα και να μην κρίνεται για τις δεξιότητές του. Μαθαίνει να νιώθει καλά με τον εαυτό του και να εκφράζεται όπως εκείνο επιθυμεί, χωρίς αυστηρούς κανόνες και χωρίς πίεση. Και όταν αφιερώνει συχνά χρόνο στο να ζωγραφίζει, σταδιακά ικανοποιείται περισσότερο από το αποτέλεσμα. Βλέπουμε πολλές φορές τα παιδάκια να θέλουν να μοιραστούν τα έργα τους με τους γονείς τους, να τα δείχνουν με περηφάνια και να νιώθουν αυτοπεποίθηση. Άρα… ο στόχος επετεύχθη!