Ριγκατόνι με ψητό κουνουπίδι και σκόρδο 

Ψάχνετε για μία εύκολη και πρωτότυπη συνταγή χωρίς κρέας; Δοκιμάστε αυτά τα υπέροχα ζυμαρικά με απίστευτα τραγανή γεύση και μία καραμελωμένη γλύκα που …ανεβάζει το πιάτο σε άλλο επίπεδο!

Θα χρειαστούμε:

1 σκόρδο
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
1 κουνουπίδι κομμένο σε μπουκίτσες
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 πακέτο ριγκατόνι
1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα και επιπλέον για το σερβίρισμα
Χυμό από 1/2 λεμόνι
1 χούφτα χοντροκομμένα, ψημένα καρύδια

Πώς γίνεται:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°. Αφαιρούμε ένα κομμάτι από το επάνω μέρος του σκόρδου έτσι ώστε οι κορυφές των σκελίδων να είναι εκτεθειμένες. Περιχύνουμε με 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι και λίγο αλάτι. Τυλίγουμε το σκόρδο σε αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 45 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο, ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να κρυώσει.

Σε ένα μεγάλο ταψί, απλώνουμε ομοιόμορφα το κουνουπίδι, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, και πιπέρι και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει και το κάτω μέρος να αρχίσει να γίνεται τραγανό (περίπου 30 λεπτά).

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες τους για να γίνουν al dente. Κρατάμε ½ φλιτζάνι νερό από τα ζυμαρικά και στραγγίζουμε το υπόλοιπο.

“Στύβουμε” τις σκελίδες σκόρδου σε ένα μικρό μπολ και λιώνουμε με ένα πιρούνι για να γίνει μια παχιά πάστα.

Στην κατσαρόλα που μαγειρέψαμε τα ζυμαρικά, προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο, το ½ φλιτζάνι νερό από τα ζυμαρικά και την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε μέχρι να να λιώσει το τυρί και προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και προσθέτουμε το ψημένο κουνουπίδι.

Σερβίρουμε, γαρνίροντας με καβουρδισμένα καρύδια και τριμμένη παρμεζάνα.

Καλή απόλαυση!