Η Μαρία Τσατσάκη μας μιλάει για τη δύναμη της ατάκας… που έγινε ιστορία!

Η Μαρία Τσατσάκη είναι η δημιουργός του atakaistoria.gr. Στη συνέντευξη που ακολουθεί μας μιλάει, μεταξύ άλλων, για τη δύναμη της ατάκας στη ζωή μας και για το ενδιαφέρον συγγραφικό της ταξίδι.

Πώς η ατάκα έγινε ιστορία; Πώς ξεκίνησαν όλα;
Όλα ξεκίνησαν από τη στιγμή που μια φίλη μου είπε:
-Τσατσάκη, άκου τι ατάκα μου είπαν!
Είναι η στιγμή που άκουσα την ατάκα και κατευθείαν γράφτηκε μια ιστορία. Λίγο η αγάπη μου να γράφω, λίγο τα σεμινάρια συγγραφής οδήγησαν να βρω εγώ τον δικό μου σπόρο έμπνευσης και αυτό ήταν μια ατάκα. Μια ατάκα για να ζωντανέψει μια στιγμή και να γίνει ιστορία για να μείνει στην ιστορία! Κάπως έτσι γεννήθηκε η ιδέα της δημιουργίας του atakaistoria.gr. Με αυτό τον οδηγό στις αρχές Φεβρουαρίου 2023 σε μια συνάντησή μας με τις εκδόσεις Κάκτος τους αποκάλυψα την ιδέα μου και την αγκάλιασαν ώστε να γίνει πραγματικότητα. Έτσι από τις 14 Φεβρουαρίου 2023 ξεκινήσαμε ένα συγγραφικό project εμπνευσμένο από την ιστοσελίδα μου atakaistoria.gr για να συλλέξω ατάκες για τον Έρωτα από το κοινό.

Έρωτας. 100 ατάκες. 100 ιστορίες. 1 Βιβλίο.
Αυτός ήταν ο στόχος και ξεκίνησα να λαμβάνω ατάκες. Είναι μοναδικό να μοιράζονται άγνωστοι άνθρωποι ατάκες, συναισθήματα και στιγμές σε λίγες γραμμές. Γέμισα συναισθήματα χαράς, συμπόνοιας, απογοήτευσης και γέλιου. Επιλέχθηκαν 100 ατάκες και γράφτηκαν 100 ιστορίες. Από τον Φεβρουάριο ένα ταξίδι σημάδεψε τη δική του πορεία για τη δημιουργία ενός
βιβλίου υπό σχεδιασμό και στις 6 Δεκεμβρίου το ταξίδι αυτό πήρε μορφή, που οι 100 αυτές ιστορίες αποτυπώθηκαν στις λευκές σελίδες και αγκαλιάστηκαν από δύο κόκκινα φύλλα με τίτλο: «Έρωτας.Ατάκα.Ιστορία».

Ποια είναι η δύναμη της ατάκας στη ζωή μας;
Η ίδια μας η εποχή χαρακτηρίζεται από την ατάκα και η δύναμή της υπερισχύει στη ζωή μας! Μια έξυπνη ατάκα που θα σου μείνει, μια ατάκα που θα σε κάνει να αισθανθείς όμορφα, περίεργα ή άσχημα, μια ατάκα που θα σε κάνει να νιώσεις καλά. Ατάκες που μένουν, ατάκες που ξεχνιούνται και ατάκες που μας εμπνέουν ή μας στεναχωρούν. Λίγες λέξεις από μια ατάκα που ξυπνάνε συναισθήματα, χαμόγελα και δάκρυα, για εμένα αυτή είναι η δύναμη της ατάκας.

Ποια ατάκα τριγυρίζει συχνά στο μυαλό σας το τελευταίο διάστημα;
«Ας το ζήσουμε!» είναι μια ατάκα που με τριγυρίζει και μου δημιουργεί μια γλυκιά και χαμογελαστή παρότρυνση.

Συμπληρώνοντας τη φράση…
Ας μιλήσουμε με ατάκες που έρχονται στο μυαλό σας όταν ακούτε:

Αγάπη είναι… ό,τι νιώθω!
Έρωτας είναι… ό,τι ζω!
Η ζωή είναι… ό,τι θέλουμε εμείς να είναι!
Πόσο θα ‘θελα να… είμαστε όλοι χαρούμενοι και ευτυχισμένοι.
Μετανιώνω… ό,τι δεν έχω κάνει ακόμα!
Ονειρεύομαι να… ζούμε ό,τι ποθούμε!

Σκέφτομαι και γράφω!
Στη συγγραφή με ώθησε… να ανακαλύψω τα πολλά «είμαι» μου.
Το 2024 σκέφτομαι, μεταξύ άλλων, να… απολαμβάνω ό,τι ζω!