Εκπαιδευτικά προγράμματα για όλη την οικογένεια τα Σαββατοκύριακα στο Μουσείο Μαρία Kάλλας

Τα Σαββατοκύριακα, το Μουσείο Μαρία Κάλλας του Δήμου Αθηναίων υλοποιεί θεματικά εργαστήρια για όλη την οικογένεια, για βρέφη από 8 μηνών έως 2,5 ετών και για παιδιά από 3 έως και 12 ετών.

Τα Σάββατα του Ιανουαρίου στο Μουσείο Μαρία Κάλλας

«Δημιουργώ το δικό μου κοστούμι»

Σάββατο 13 Ιανουαρίου & Σάββατο 20 Ιανουαρίου

3 έως 5 ετών: 10:30-11:30 π.μ.

6 έως 10 ετών: 11:30-12:30 π.μ.

Πόσα διαφορετικά κοστούμια μπορεί να είχε η ντίβα της όπερας; Από τι υφάσματα φαντάζεσαι ότι ήταν ραμμένα; Σε τι διαφέρει άραγε ένα κοστούμι μόδας από ένα κοστούμι θεάτρου; Χρώματα, υλικά, σχήματα και πολλά άλλα ξεπηδούν από τις προθήκες του μουσείου και συναντούν παιδιά και συνοδούς για να δημιουργήσουν τα δικά τους φανταστικά κοστούμια. Ποια είναι άραγε η ιστορία του κάθε κοστουμιού;

Εικαστικό εργαστήριο με τη μέθοδο του θεατρικού παιχνιδιού

Συνολικός αριθμός συμμετεχόντων σε κάθε εργαστήριο: 20 παιδιά

Κόστος συμμετοχής: 8 ευρώ το παιδί και εισιτήριο μουσείου ο/η συνοδός

Τα Σάββατα το απόγευμα το Μουσείο αφηγείται….

Ένα Σάββατο του μήνα, το Μουσείο Μαρία Κάλλας προσφέρει δημιουργικές αφηγήσεις παραμυθιών, γεμάτες θεατρικά, μουσικοκινητικά και εικαστικά παιχνίδια. Για παιδιά από 3 έως 10 ετών, μαζί με τους συνοδούς τους.

«Ο Καρυοθραύστης: Η ορχήστρα διηγείται» της Katy Flint, εκδόσεις Πατάκη

Σάββατο 20 Ιανουαρίου

5 έως 7 ετών: 3:00-4:00 μ.μ.

Το παραμύθι του Έρνστ Χόφμαν με τη μουσική του Τσαϊκόφσκι, θα μας ταξιδέψει στον κόσμο της μικρής Κλάρας μέσα από μια δημιουργική αφήγηση, γεμάτη θεατρικές & μουσικές τεχνικές, εικαστικά παιχνίδια και κίνηση.

Κόστος συμμετοχής: 7 ευρώ το παιδί και είσοδο μουσείου ο/η συνοδός

Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση, Τρίτη – Παρασκευή 10:00-15:00 (Τηλ. 210 44 04 204). Σύνδεσμος κράτησης εισιτηρίων στο μουσείο μέσω more.