Ένα Gala Dinner αφιερωμένο στην έλευση του 2024 από την ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ και σε Όσους Υποστηρίζουν το Έργο του Φορέα

Δήμητρα Καλαντώνη - Πρόεδρος και CEO Εξέλιξη Ζωής και Ιουλία Τσέτη - CEO Του ομίλου φαρμακευτικών επιχειρήσεων Τσέτη, φαρμακοποιός MSc, Επίτιμη Δρ φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ, ΓΓ του ΔΣ ΣΕΒ, Πρόεδρος UN Global Compact Network Greece

Η Εξέλιξη Ζωής υποδέχτηκε τη νέα χρονιά με ένα Black Tie Gala Dinner υψηλής γαστρονομίας και μουσικής και εκλεκτές παρουσίες στο ξεχωριστό εστιατόριο DELTA, στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024.

Η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος, Δήμητρα Καλαντώνη, καθώς και ο Αντιπρόεδρος και τα μέλη της Εξέλιξης Ζωής καλωσόρισαν τους ανθρώπους που στηρίζουν διαχρονικά την οργάνωση, αλλά και τους νέους υποστηρικτές που επιθυμούν να γίνουν αρωγοί στο έργο της.

Η κα. Καλαντώνη άνοιξε τη βραδιά, καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους και ενημερώνοντας για το έργο καθώς και την πορεία της Εξέλιξης Ζωής, του μοναδικού μη κερδοσκοπικού φορέα στην Ελλάδα που έχει ως στόχο την ενδυνάμωση και αυτονόμηση εφήβων και νεαρών ενηλίκων, οι οποίοι προέρχονται από περιβάλλοντα ιδρυματικής περίθαλψης. Ο οργανισμός διανύει το 5ο έτος λειτουργίας του, έχοντας προσφέρει υποστήριξη σε 160 νεαρούς ενήλικες και εφήβους, ενώ σήμερα υποστηρίζει ενεργά 27 νεαρούς ενήλικες άνω των 18, καθώς και 82 παιδιά κάτω των 18 ετών.

Στη διάρκεια αυτής πενταετίας έχουν πραγματοποιηθεί 16.242 ώρες εκπαιδευτικών προγραμμάτων και 1.996 ώρες συνεδριών με την ψυχοκοινωνική ομάδα του Φορέα. Ωστόσο, σύμφωνα με τη χαρτογράφηση που πραγματοποίησε ο οργανισμός το 2021 – σε 108 δομές πληθυσμού τυπικής ανάπτυξης και 81 δομές πληθυσμού ΑΜΕΑ στην χώρα μας- υπάρχει λίστα αναμονής μεγάλου αριθμού δομών και παιδιών.

Όπως επίσης ανακοίνωσε, η Πρόεδρος: «Από τον Δεκέμβριο του 2023 έχει πραγματοποιηθεί η εγγραφή του φορέα στο Ηλεκτρονικό Εθνικό Μητρώο Ιδιωτικών Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας και έλαβε Ειδική Πιστοποίηση Πρωτοβάθμιας Κοινωνικής Φροντίδας μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα του Ν.Π.Ι.Δ., βάσει του ν. 4455/2017. Με αφορμή την προαναφερόμενη πιστοποίηση, η Εξέλιξη Ζωής είναι πλέον σε θέση να αιτείται στήριξη από κρατικά και Ευρωπαϊκά Προγράμματα».

Η βραδιά ντύθηκε μουσικά από τις εξαιρετικές ερμηνείες στο πιάνο του Ιάσωνα Ξεξάκη και του Μαρίνου, ωφελούμενου της Εξέλιξης Ζώης. Τη βραδιά πλαισίωσε και ο νεότερος πιανίστας που έπαιξε ποτέ στο Ηρώδειο και νεότερος Έλληνας σολίστ που εμφανίστηκε στο φημισμένο Carnegie Albert Hall της Νέας Υόρκης και το Royal Albert Hall του Λονδίνου, Στέλιος Κερασίδης, τιμώντας τον Οργανισμό με την παρουσία του. Το δείπνο ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή του Θοδωρή Μαραντίνη, μέλος του συγκροτήματος Onirama, που τραγούδησε μαζί με την ωφελούμενη Φιλιώ και έκλεισαν μαζί μαγικά τη βραδιά συγκινώντας τους καλεσμένους.

Περισσότερες πληροφορίες για τον οργανισμό μπορείτε να βρείτε εδώ.