Φτιάχνουμε vegan ομελέτα!

Έχετε δοκιμάσει ποτέ ομελέτα χωρίς αβγά; Αν όχι, ήρθε η ώρα! Η ομελέτα που σας προτείνουμε έχει ως βασικό συστατικό της το αλεύρι ρεθυβιού.

Θα χρειαστούμε:

Για τη ζύμη:

120 γρ. αλεύρι από ρεβύθι
300 ml νερό
40 γρ. vegan γιαούρτι
1/2  κ.σ. έλαιο αβοκάντο (ή άλλο vegan έλαιο)
1/2 κ.γ. άνηθο (προαιρετικά)
Λίγο πιπέρι καγιέν, μαύρο πιπέρι και προαιρετικά λίγο αλάτι

Για τα λαχανικά:

100 γρ. ψιλοκομμένα μανιτάρια, πιπεριές και κολοκυθάκια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 κ.γ. αλάτι

Πώς γίνεται:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα λαχανικά. Μετά τοποθετούμε στο μπλέντερ τα υλικά της ζύμης και χτυπάμε μέχρι το μίγμα μας να αποκτήσει λεία υφή. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό.

Ενώνουμε τα μίγματα σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια βάζουμε το μίγμα  σε ένα ταψί με λαδόκολλα σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά. Αφαιρούμε την ομελέτα μας από τον φούρνο και την αφήνουμε για λίγο να ξεκουραστεί. Καλή μας όρεξη!

Tip
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα προτεινόμενα λαχανικά, με άλλα επιλογής μας.