Waterzooi: Το μενού έχει βελγική κοτόσουπα!

Ο καιρός κρύωσε για τα καλά και ήρθε η ώρα της σούπας! Πάμε να φτιάξουμε μια πολύ νόστιμη κοτόσουπα με άρωμα Βελγίου.

Θα χρειαστούμε:

1 πράσο
4 καρότα
4 κομμάτια στήθος κοτόπουλο
2 κ.σ. βούτυρο
1 κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κομμάτια ή ροδέλες
5 ποτήρια ζωμό κότας
1 κούπα κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. corn flour
1 κρόκο αβγού
λίγο σέλερι και μαϊντανό (προαιρετικά)
αλατοπίπερο

Πώς γίνεται:
Πλένουμε καλά τα λαχανικά και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.  Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και όλα τα λαχανικά μέχρι να ροδίσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον ζωμό και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί. Μετά προσθέτουμε το κοτόπουλο και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 25-30 λεπτά. Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο και χτυπάμε καλά την κρέμα γάλακτος με το corn flour και τον κρόκο αβγού. Βάζουμε το μίγμα στην κατσαρόλα προσθέτοντας τον υπόλοιπο ζωμό. Ανακατεύουμε καλά και μετά προσθέτουμε το κοτόπουλο και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Αν θέλουμε προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Tip
Για να απογειώσουμε τη γεύση και να γίνει η σούπα τραγανή, προσθέτουμε κρουτόν λίγο πριν σερβίρουμε.