11ος Παιδικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής με θέμα “Σημερινές Ιστορίες Αγγείων”

Με θέμα “Σημερινές Ιστορίες Αγγείων” ο 11ος Παιδικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης καλεί τα παιδιά ηλικίας 4-15 ετών να αποτυπώσουν εικόνες της καθημερινότητάς τους που θα ήθελαν να αφήσουν στους ανθρώπους του μέλλοντος.

Ο φετινός διαγωνισμός θα διαρκέσει ως τις 22 Απριλίου 2024 και τα έργα των παιδιών θα παρουσιαστούν και φέτος τον Σεπτέμβριο σε μια μεγάλη έκθεση στο πλαίσιο του 2ου Cycladic Kids Festival.

Ο Παιδικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής είναι μία από τις πλέον επιτυχημένες δράσεις του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης στην οποία κάθε χρόνο συμμετέχουν χιλιάδες παιδιά από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ειδικά σχολεία και κέντρα υποδοχής και ένταξης προσφύγων. Φέτος, μέσα από τον Διαγωνισμό, περιηγούμαστε στη μόνιμη έκθεση “Σκηνές από την Καθημερινή Ζωή στην Αρχαιότητα” που παρουσιάζεται στον 4ο όροφο του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης. Μέσα από θεματικές ενότητες και αντικείμενα μαθαίνουμε για την ιδιωτική και τη δημόσια ζωή των αρχαίων Ελλήνων στην Κλασική και την Ελληνιστική περίοδο. Ο διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών.
Για ερωτήσεις και πληροφορίες για τον Παιδικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής επισκεφτείτε: kidscontest.cycladic.gr/