To μενού έχει …Fettuccine Alfredo!

National Fettuccine Alfredo Day την Τετάρτη (7/2) και θα φτιάξουμε εύκολα, ένα από τα πιο παραδοσιακά πιάτα ζυμαρικών της Ιταλίας.

Θα χρειαστούμε:
500 γρ. φετουτσίνι
250 γρ. βούτυρο αγελαδινό
300 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
τριμμένο μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι

Πώς γίνεται:
– Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (τα θέλουμε al dente).
– Τα στραγγίζουμε και κρατάμε ένα φλιτζάνι από το νερό που έβραζαν.
– Λιώνουμε το βούτυρο σε μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια προς υψηλή φωτιά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
– Ρίχνουμε τα ζυμαρικά, προσθέτουμε το νερό που είχαμε κρατήσει από το βράσιμο, την παρμεζάνα και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
– Σερβίρουμε κατευθείαν όσο η σάλτσα είναι ζεστή κι αν θέλουμε πασπαλίζουμε με έξτρα παρμεζάνα και μαϊντανό.

Tip:
Γίνεται εξίσου νόστιμο με οποιοδήποτε ζυμαρικό της αρεσκείας μας.