Ήρωες για µαθητές Δηµοτικού και Γυµνασίου

Ο Μπετόβεν και ο Σούπερμαν, ο Ναπολέων και ο Γουλιέλμος Τέλλος, ο Ρωμαίος και η Ιουλιέττα. Ένας θαυμαστός κόσμος ηρώων που καλπάζει ξέφρενα στο ρυθμό της μουσικής. Θρυλικές μορφές ζωντανεύουν μέσα από τις επικές φανφάρες των χάλκινων πνευστών, τις μεγαλειώδεις μελωδίες των εγχόρδων και τα εμβληματικά μοτίβα των κρουστών, καθώς η συμφωνική ορχήστρα ανασυντάσσει τις δυνάμεις της, για να μας παρασύρει σε ένδοξες μουσικές περιπέτειες.

Στρατιώτες και ιππότες, οι επαγγελματίες ήρωες που ρίχνονται στη μάχη, αλλά και απλοί άνθρωποι της καθημερινότητας που θριαμβεύουν απέναντι στις προκλήσεις της ζωής, γίνονται οι πρωταγωνιστές μιας πρωτότυπης αφήγησης: η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών παρατάσσεται στο “πεδίο της μάχης” υπό το γενικό πρόσταγμα της αρχιμουσικού Ελένης Κοτσμανίδου, προκειμένου να ερμηνεύσει επιλεγμένα αποσπάσματα κορυφαίων έργων, αντιπροσωπευτικών της ηρωικής θεματικής.

Μεταξύ άλλων, θα ακουστούν το τρίτο μέρος από την περίφημη “Ηρωική” Συμφωνία που ο Μπετόβεν αφιέρωσε αρχικά στον Ναπολέοντα, το “Εμβατήριο των ελβετών στρατιωτών” από την Εισαγωγή Γουλιέλμος Τέλλος του Ροσσίνι, o “Χορός των Ιπποτών” από το μπαλέτο Ρωμαίος και Ιουλιέττα του Προκόφιεφ, η “Φανφάρα για τον απλό άνθρωπο” του Κόπλαντ και το “Εμβατήριο του Σούπερμαν” του Τζον Ουίλλιαμς, από τη μουσική για την ομώνυμη ταινία του 1978.

Η Νάντια Κοντογεώργη, στον ρόλο της αφηγήτριας, συνδιαλέγεται ευφάνταστα με την Oρχήστρα και μας συστήνει τις ομάδες των οργάνων επί σκηνής, φροντίζοντας να μην χάσουμε τίποτα από τη μαγεία της μουσικής.

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ, 24 Φεβρουαρίου 2024 στις 17:00