Με χορηγία της ΔΕΠΑ Εμπορίας ανακαινίστηκε η ψυχιατρική νοσηλευτική μονάδα του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης

Παρουσία του Υφυπουργού Υγείας κ. Δημήτρη Βαρτζόπουλου τελέστηκαν τα εγκαίνια της ανακαινισμένης Ψυχιατρικής Νοσηλευτικής Μονάδας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης με χορηγία της ΔΕΠΑ Εμπορίας.

Η ανακαίνιση της ψυχιατρικής νοσηλευτικής μονάδας του νοσοκομείου αντανακλά την προσέγγιση για έμπρακτη ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, που αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες της ΔΕΠΑ Εμπορίας, στο πλαίσιο των προγραμμάτων της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Εταιρίας.

Η ανακαίνιση έγινε  μετά την αποδοχή της προσφοράς της ΔΕΠΑ από το διοικητικό συμβούλιο του Νοσοκομείου και το κόστος της ανήλθε στα 165 χιλ. ευρώ. Πιστή στις δεσμεύσεις της για κοινωνική συνεισφορά και δημιουργία αξίας για την ελληνική κοινωνία, η ΔΕΠΑ Εμπορίας έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια ένα πρόγραμμα στήριξης μονάδων δημοσίων νοσοκομείων, αλλά και κέντρων υγείας σε όλη την Ελλάδα. Μετά την πανδημία το υπουργείο υγείας κατέγραψε σημαντική αύξηση των ατόμων με διαταραχές στην ψυχική υγεία εντοπίζοντας ότι 1 στους 4 πολίτες στην Ελλάδα είναι με ψυχική διαταραχή ενώ ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού πάσχει από κατάθλιψη. Τα στοιχεία αναφέρουν ότι τα τελευταία τρία χρόνια αυξήθηκαν κατακόρυφα οι ψυχικές διαταραχές στη Ελλάδα,
καθώς από το περίπου 5% στον γενικό πληθυσμό που ήταν προ πανδημίας, πλέον το 22,8% των πολιτών αντιμετωπίζουν κάποιο θέμα ψυχικής υγείας.

Όλα τα παραπάνω δείχνουν την ανάγκη για ενίσχυση των δημόσιων δομών και σε αυτή την κατεύθυνση γίνονται σημαντικές παρεμβάσεις. Η ΔΕΠΑ Εμπορίας «αφουγκράζεται» τα προβλήματα της εποχής και αποφάσισε να προχωρήσει στην ανακαίνιση της ψυχιατρικής πτέρυγας του  Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης. Παρά τη δυσκολία το έργο ολοκληρώθηκε μέσα σε λιγότερο από έξι μήνες.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ Εμπορίας, κ. Κωνσταντίνος Ξιφαράς, σημείωσε: «Με υψηλό αίσθημα ευθύνης η ΔΕΠΑ Εμπορίας στηρίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη της στο κοινωνικό σύνολο. Έχουμε θέσει στο  επίκεντρο της κοινωνικής συνεισφοράς της ΔΕΠΑ Εμπορίας την προάσπιση ενός ύψιστου αγαθού, αυτού της δημόσιας υγείας. Το αποτέλεσμα μας δικαιώνει όλους. Η ανακαινισμένη πτέρυγα θα μπορεί πλέον να προσφέρει χαμόγελα σε ασθενείς και προσωπικό με αναβαθμισμένες συνθήκες νοσηλείας και εργασίας. Όλες οι παρεμβάσεις αλλάζουν την «όψη» της κλινικής. Θα συνεχίσουμε με αστείρευτη διάθεση τη στήριξη μονάδων υγείας προκειμένου να βελτιώνουμε την καθημερινότητα όσων έχουν ανάγκη.».

Δείτε το σχετικό βίντεο: Εγκαίνια Ψυχιατρικής Νοσηλευτικής Μονάδας ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης | ΔΕΠΑ Εμπορίας – YouTube