Δημιουργική Ρομποτική – Νέα τμήματα στο Νόησις

Δημιουργική Ρομποτική: Νέα τμήματα για Προνήπια – Νήπια και Α΄- Γ΄ Δημοτικού

Ανακαλύπτουμε τη ρομποτική και την αρχαία Ελλάδα, ανακυκλώνοντας (UpCycling) και επαναχρησιμοποιώντας τα παλιά μας παιχνίδια.

Για Προνήπια-Νήπια
Με όχημα την ελεύθερη φαντασία των παιδιών αυτής της ηλικίας και άξονα το πρόγραμμα της Δημιουργικής Ρομποτικής θα μιλήσουμε για την Αρχαία Ελλάδα, θα μάθουμε τα μουσικά όργανα μέσω των ήχων τους, τα ζώα, τα φυτά και τα χαρακτηριστικά τους, τα γεωμετρικά σχήματα, τα καιρικά φαινόμενα με τις ιδιότητες τους, τις νότες, τα διάφορα μεταφορικά μέσα, τα φρούτα και τις εποχές, τους συνδυασμούς χρωμάτων και την συναισθηματική τους αξία.

Για Α΄– Γ΄ Δημοτικού
Η Δημιουργική Ρομποτική είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα ειδικά μελετημένο για παιδιά πρώτων τάξεων Δημοτικού. Το τμήμα σχολικής ηλικίας θα γνωρίσει το κύκλωμα, την αγωγιμότητα και όλες τις παρεμφερείς έννοιες που θα μας απασχολήσουν στις μετέπειτα κατασκευές. Η εισαγωγή και κατανόηση της επαναχρησιμοποίησης (UPCYCLING) ως βασική θεωρία του προγράμματος, θα βοηθήσει στην ενασχόληση του κάθε συμμετέχοντα σε όλα τα διαφορετικά στάδια που υπάρχουν για κάθε κατασκευή.

ΝΟΗΣΙΣ – ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ 6o χλμ. Θεσσαλονίκης – Θέρμης

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.