Φτιάχνουμε γαρίδες “Scampi”

Σήμερα είναι η National Shrimp Scampi Day (29/4). Scampi στα ιταλικά είναι η μεγάλη γαρίδα. Tι λέτε, να φτιάξουμε πανεύκολες βουτυράτες γαρίδες;

Θα χρειαστούμε:
10 μεγάλες γαρίδες χωρίς κέλυφος και καλά καθαρισμένες
40 γρ. βούτυρο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
½  κρασοπότηρο λευκό κρασί
1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
χυμό από ένα λεμόνι
½ κ.γ. μπούκοβο
Αλάτι, πιπέρι

Πώς γίνεται:
– Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο να λιώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
– Στη συνέχεια προσθέτουμε το μπούκοβο, το κρασί, το αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2’ λεπτά περίπου μέχρι να “πιει” τα υγρά.
– Προσθέτουμε στο τηγάνι τις γαρίδες και τις σοτάρουμε για 3-4 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθός τους) γυρνώντας τις και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα.
– Τέλος, προσθέτουμε τον μαϊντανό και το λεμόνι κι είμαστε έτοιμοι!
– Σερβίρουμε σκέτες, ως ορεκτικό ή ως σάλτσα σε ζυμαρικά ή σε ρύζι.