«Κέντησα κλωστή-κλωστή τον δικό μου μύθο…» – Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού φιλοξενεί τις δημιουργίες της Σοφίας Μελά

Στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, θα φιλοξενηθεί η σειρά χειροποίητων παιδικών ρούχων εμπνευσμένων από τον ελληνικό πολιτισμό διά χειρός Σοφίας Μελά. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 16 Απριλίου στις 18:30 μμ στην έδρα του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, στην οικία Μποδοσάκη στο Παλαιό Ψυχικό (Στρατηγού Καλλάρη 50, ΤΚ 15452), ενώ η έκθεση θα είναι ανοιχτή στο κοινό έως και τις 23 Απριλίου.

Η δημιουργός περιγράφει χαρακτηριστικά το όραμα και τον στόχο που οδήγησαν στο έργο της, που αποτυπώνεται στην εκτέλεση της πρωτότυπης σειράς χειροποίητων παιδικών ρούχων εμπνευσμένων διαχρονικά από τον ελληνικό πολιτισμό, με έντονες επιρροές από την αρχαιότητα, τη βυζαντινή ιστορία αλλά και την ελληνική λαογραφία και παράδοση:

“Η αγάπη μου για τον Ελληνικό Πολιτισμό και οι έννοιες «αρμονία» και «ωραίο» αστείρευτες πηγές έμπνευσης, από τις οποίες προκύπτει το διαχρονικό, με ώθησαν να δημιουργήσω παιδικά ρούχα, που να υπόσχονται ένα ταξίδι στο χρόνο, γεμάτο αισθητικές απολαύσεις. Δεν είναι δημιουργίες μόδας, είναι δημιουργίες αγάπης, φαντασίας, μελέτης και έρευνας, που φτιάχνονται με πολύ μεράκι, ώστε το αποτέλεσμα να είναι κάτι μοναδικό”.