Ζάκυνθος: Πανέμορφες παραλίες που πρέπει να ανακαλύψεις!

Το Ναυάγιο το ξέρεις… και μάλλον ξέρεις ότι προς το παρόν -τουλάχιστον- δεν είναι προσβάσιμο και οι επισκέπτες το απολαμβάνουν μόνο από απόσταση. Ίσως όμως δεν ξέρεις ότι υπάρχουν πανέμορφες, λιγότερο γνωστές παραλίες που σε καλούν να τις εξερευνήσεις.

Πάμε να δούμε κάποιες από αυτές!

Ξεκινάμε με το Cameo που βρίσκεται στη λιμνοθάλασσα του Κεριού. Συνδέεται με την ακτή μέσω μιας μικρής ξύλινης γέφυρας. Αυτό το στοιχείο σε συνδυασμό με  τα δέντρα και το φυσικό τοπίο της νησίδας καθιστούν το Cameo εξωτικό. Μέχρι τον σεισμό του 1633 το Cameo ήταν ενωμένο με το νησί της Ζακύνθου. Το εκκλησάκι του Αγίου Σώστη από το οποίο έχει πάρει το όνομά της η νησίδα υπάρχει εκεί 16 ολόκληρους αιώνες. Ιδανική ώρα για να το επισκεφτεί κανείς είναι ακριβώς όταν δύει ο ήλιος… Αν είσαι λίγο τυχερός, μπορεί να κολυμπήσεις δίπλα σε χελώνες!

Μεταφερόμαστε σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά αξιοθέατα του νησιού που δεν είναι γνωστό στον πολύ κόσμο και είναι μόνο για “ψαγμένους” ταξιδιώτες. Το Κορακονήσι βρίσκεται στις δυτικές ακτές της Ζακύνθου και είναι ένας βραχώδης, ανέγγιχτος παράδεισος. Λέγεται ότι κάποτε στην περιοχή έβρισκαν καταφύγιο κοράκια, γι’ αυτό και ονομάστηκε Κορακονήσι. Η γύρω περιοχή δεν είναι κατοικημένη. Το φιορδ που βρίσκεται εκεί γαληνεύει το βλέμμα και το άγριο τοπίο είναι ιδανικό για εξερεύνηση.

Και τώρα πάμε να κάνουμε μια εκδρομή στο Μαραθονήσι! Οδηγείς μόνος σου ένα μικρό σκάφος και ζεις την περιπέτεια! Το Μαραθονήσι λέγεται και Νησί της χελώνας, λόγω του σχήματός του. Είναι καταπράσινο και κατοικείται φυσικά μόνο από χελώνες. Μέχρι τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ωστόσο, το νησάκι ήταν κατοικήσιμο. Το 1972 αναγνωρίστηκε ως ιδιωτική περιουσία, όμως απαγορεύτηκε η δόμηση.

Στο Μαραθονήσι υπάρχουν δύο υπέροχες παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά. Η πρώτη που συναντάς έχει και σπηλιές.  Η δεύτερη παραλία είναι μεγαλύτερη, έχει χρυσαφένια άμμο και είναι πιο οργανωμένη.

Από εκεί παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής και φτάνουμε στον Φάρο του Κεριού για να απολαύσουμε τη μαγευτική θέα από τις Μυζήθρες. Το όνομά τους το έχουν πάρει από το ομώνυμο τυρί που παράγεται στη Ζάκυνθο. Ουσιαστικά Μυζήθρες ονομάζονται οι δύο κωνικοί βράχοι που βρίσκονται κάτω από τον Φάρο του Κεριού.

Δείτε το βίντεο του Travel Diary που ακολουθεί και οργανώστε το επόμενο ταξίδι σας